Vodafone Van Çağrı Merkezi açıldı

İstihdama büyük katkı sunması beklenen Vodafone Van Çağrı Merkezi dün düzenlenen törenle açıldı. 380 istihdamla işe başlayan çağrı merkezinin yıl sonuna kadar en az bin istihdam hedeflediği vurgulandı.

VAN 16.04.2018 09:59:43 0
Vodafone Van Çağrı Merkezi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Dün Van’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Edremit ilçesinde düzenlenen AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldıktan sonra Valiliği ziyaret etti. Bakan Zeybekci, Valilik ziyareti sonrası Organize Sanayi Bölgesi'nde Vodafone'nin 11. çağrı merkezinin açılış programına katıldı.
Bakan Zeybekci burada Van Valisi Murat Zorluoğlu, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ergun, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Üyesi Hasan Süel, CMC Türkiye Müdürü Aytaç Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve davetliler ile birlikte kurdele keserek Vodafone Van Çağrı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Programda ilk olarak konuşan CMC Türkiye Müdürü Aytaç Aydın, Van Çağrı Merkezinde 380 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Aydın, yıl sonuna kadar bu rakamın 2 – 3 katına çıkarılacağı sözünü verdi. Aydın, çağrı merkezinin kurulması aşamasında kendilerine destek veren Vali Murat Zorluoğlu’na, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, 10 yılı aşkın süredir Türkiye'de hizmet vermekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Deegan; “Doğusundan batısına Türkiye'nin dört bir yanında 20 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu merkezle birlikte çağrı merkezleri yatırımımız 900 milyon lira oldu. 380 Vanlı gencimizi istihdam edeceğiz. Türkiye geneline yayılan merkezimizde 5 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Vanlı gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Genç istihdamına önem veriyoruz. Genç nüfus büyüme potansiyeli demek. Gençler geleceğimiz, onlara destekliyoruz. Buradaki gençlerle sohbet ettim. Kimisi göç etmek zorunda kalmayacağı için mutlu olduğunu, kimisi hayalini gerçekleştirmek için fırsat yakalayacağını söyleyerek mutlu olduğunu belirtti. Bugün olduğu gibi bundan sora da Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Merkezimiz Van’a hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

 

“YILBAŞINA KADAR 1000 RAKAMINI YAKALARSAK…”
Deegan’ın konuşmasının ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise, Vodafone'un yatırım yaptığı önemli bir merkezi açmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Van'ın bölgesinin lideri, özellikle turizm ve hizmet sektörü bakımından atak yapan bir kent olduğunu dile getiren Zorluoğlu, demografik yapısıyla Van'ın en genç nüfusa sahip illerden biri olduğunu vurguladı.  Zorluoğlu, "Valilik ve büyükşehir belediyesi olarak yerel düzeyde bizim de en önemli öncelik alanlarımızdan biri genç istihdamı. Bu bakımdan bu tür çağrı merkezleri bizim için önemli. Bu tür merkezlerin sayısının artırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hükümetimizin bu alanda sağladığı destekleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu merkezde istihdam imkanının binin üzerine çıkması için bize düşen ne ise yapacağız. Yıl başına kadar buradaki istihdamı 1000’e çıkarabilirsek, yılbaşında büyük bir parti ile bunu kutlayacağız" şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye davet edilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Van ve bölge için çok anlamlı olan çağrı merkezinin hayırlı olmasını diledi. 

 

“YENİ YILI BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ”
Merkezde istihdam edilen personel sayısının yılsonuna kadar bine ulaştırılmasının Vodafone için zorluk teşkil etmediğini söyleyen Zeybekci, bu sayıya ulaştıklarında yılbaşında Van'a gelerek, yeni yılı birlikte kutlayacaklarını söyledi.
Çağrı merkezlerine gerekli desteği verdiklerini kaydeden Bakan Zeybekci, 6. bölge teşvikleri üzerine bir de cazibe merkezleri teşvikleriyle yeni yatırımların daha cazip hale geldiğini vurgulayarak; “Dünya ekonomisi çok hızlı gelişiyor. 2016'da Çin'de bir internet sitesi 11. ayın 11'inde bir kampanya yapıyor, bir günlük satışı 18 milyar dolar. Sonraki yıl aynı kampanyada bir günlük satışı 25 milyar dolara çıkıyor. Dünyada elektronik ihracat, elektronik hayat diye bir dev dalga büyüyor. Ya bu dalganın üzerine çıkıp sörf yapacağız, ya da o dalganın altında kalacağız, geriye doğru sayacağız. Bizim dalganın altında kalma şansımız yok. Dalganın üstüne çıkma kabiliyetimiz var. Başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı genç nüfus alt yapımız var. Teknik donanımları da en yüksek hale geliyor. Elektronik ticaretin kendi içindeki dönüşümü yüzde 17 oranında artıyor. 5 yıl sonra dünyadaki ihracatın yaklaşık yüzde 40'ının e-ihracat haline dönüşeceğini hesaplıyoruz. Bundan sonra bildiğimiz doğrular farklı hale gelecek. Yükleme teknikleri, bankacılık anlayışları değişecek. Bütün bu sistemi dönüştürecek olan yöntemin en büyük yardımcı elemanlarından biri de çağrı merkezleri olacak. Bu gün Kaliforniya’daki biri pizza siparişi verdiğinde karşısına Hindistan’daki biri çıkıyor. Hindistan'daki çağrı merkezi eliyle siparişini veriyor." dedi.

 

“BİLİNEN DOĞRULAR DEĞİŞİYOR”
Artık Van'da çarşıdaki ayakkabı satıcısının rakibinin komşusu değil, başka bir ülkedeki başka bir üreticinin olduğunu anlatan Zeybekci, bilinen bütün doğruların değiştiğini, bu nedenle hükümet olarak bu tür yatırımları desteklediklerini kaydetti. 
Van'ın özel ilgi alanları arasında yer aldığını vurgulayan Zeybekci, çağrı merkezinin kente hayırlı olmasını diledi.
Bakan ve beraberindekiler daha sonra çağrı merkezini gezerek, çalışanlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Program sonunda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından Bakan Zeybekci’ye Van Kilimi hediye edildi. Takva tarafından ayrıca çağrı merkezinin Van’a kazandırılmasından dolayı Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ergunve CMC Türkiye Müdürü Aytaç Aydın’a plaket verildi. 
Bakan Zeybekci, çağrı merkezinden ayrıldıktan sonra 9. Van İnşaat yapı Makina ve Mobilya Fuarı’nı da ziyaret etti. Bakan Zeybekci’nin Van programları akşam saatlerine kadar devam etti.
Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi