VİDEO İZLE-Van’daki 90 dernek ‘Evet’ dedi

Van’da ‘Evet Platformu’ adı altında örgütlenen yaklaşık 90 Sivil Toplum Kuruluşu, 16 Nisan’da yapılacak olan Referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

VAN 21.03.2017 22:32:31 0
VİDEO İZLE-Van’daki 90 dernek ‘Evet’ dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren yaklaşık 90 STK, ‘Evet Platformu’ olarak ortak bir açıklama yaptı.

16 Nisan’da oylaması yapılacak olan Anayasa Değişikliği Paketine ‘Evet’ diyerek her türlü desteği vereceklerini açıklayan platform, söz konusu değişikliğin 1980 Darbe Anayasasında bir gedik açacağını ifade etti.


     Yapılan ortak açıklamada, ülkenin yaklaşık 10 yılda bir yaptırılan darbeler vasıtasıyla dış müdahalelere maruz kaldığı belirtilerek, “Darbeler meşru hükümetlerin yıkılmasına, siyasi partilerin kapatılmasına, siyasilerin tutuklanmasına, toplumun ıslahı ve eğitimi için faaliyet yürüten dernek ve vakıfların kapatılmasına, yönetici ve üyelerinin tutuklanmasına, yüz binlerce insanın işkencelerden geçirilmesine sebep olmuştur. Darbeler ülkemizi ekonomik olarak zayıflatmış ve halkımızı fakirleştirmiştir. Askerlerce yaptırılan anayasa, kanun ve yönetmeliklerle halk baskı altına alınmıştır. Oluşturulan vesayet kurumlarıyla milletin değerleri yok sayılmış ve her türlü hukuksuzluk bu vesayet kurumlarının eliyle yapılmıştır. Askeri vesayetle yönetilmeye son vermek için EVET diyoruz. 27 Mayıs 1960 Darbesi, 12 Mart 1971 Darbesi, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbesi ile milletin iradesi kesintiye uğratılmıştır. Artık darbelerin olmaması için EVET diyoruz” denildi.


      Açıklamada, diğer darbe girişimlerine de vurgu yapılarak, “27 Nisan 2007 e-muhtırasına karşı hükümetimizin gösterdiği direnç, 15 TEMMUZ 2016 İhanet Darbesine karşı Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, siyasiler ve halk olarak gösterdiğimiz direnç neyse bugünde aynı kararlılıkla bizler de EVET diyoruz. Halkımızın daha hızlı hizmet almasının önündeki en büyük engel Bürokrasi Vesayetidir. Bürokratik oligarşinin iktidarına son vermek için EVET diyoruz. “Adalet ve barış için yeniden devlet ve millet kucaklaşmalıdır!” Adalet, barış ve huzur için EVET diyoruz. Devlet ve millet kucaklaşması için EVET diyoruz. Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yasama, yürütme ve yargının sınırlarının kesin çizgilerle belirlenmesi, birbiri üzerinde vesayet oluşturmadan kendi sorumluluk alanında ülke insanına hizmet üretmesi için EVET diyoruz. Güçlü yönetim ve istikrarın olduğu her dönemde ülkemiz büyümüş ve Türkiye güçlenmiştir. 1923-2017 yılları arasında yani 94 yılda ülkemizde 65 hükümet kuruldu. Oysa her hükümet 4 yıl görev yapmış olsaydı bugün 24. hükümet olurdu. Koalisyonlar döneminde ülke sürekli krizlerle boğuşmuştur. Ülkemiz zayıflamış ve fakirleşmiştir. Artık Ülkemizde 3 partili, 4 partili koalisyon hükümetleri ya da mecliste çoğunluğu olmayan Azınlık hükümetleri olmasın diye EVET diyoruz” denildi.


      Cumhurbaşkanı olmak isteyen kişinin artık Avrupa ve Amerika ile işbirlikçi olan sermayeye, medyaya, askere ve yargıya değil, millete sırtını dayamak zorunda olacağı belirtilerek, “Hükümet başkanı yetkiyi direkt olarak milletten alacak, seçim zamanı millete hesap verecektir. Yaklaşık 80 milyon nüfusuyla, 60 milyon seçmeniyle sağduyusu ileri seviyede olan halkımızın Milletin maddi-manevi değerlerine düşman bir Cumhurbaşkanı adayına destek vermeyeceğine inancımız tamdır. 16 Nisan sonrasında Milletin değerleriyle barışık bir Cumhurbaşkanı ülkemizi yönetsin diye EVET diyoruz. Yeryüzünü zulme boğan şer güçlerine karşı uluslararası konjonktürde Türkiye'nin elinin güçlenmesi, itibarının artması için EVET diyoruz. Yavrularımızın geleceği için, Van’ın ve Bölgenin geleceği için, toplumun ve ülkenin geleceği için, mazlumların ve ümmetin geleceği için EVET diyoruz. Milletin değerlerine göre yeni bir anayasanın önündeki engellerin ortadan kaldırılması için referandumda kararlı bir şekilde EVET demeyi milletimiz ve ümmet adına sorumluluk olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

kaynak bölge gazetesi