VİDEO İZLE Van’da aday öğretmenler deneme sınavına girdi

Eğitim-Bir-Sen Van Şubesi tarafından, önümüzdeki hafta yapılacak olan Aday Öğretmenlik Sınavı öncesinde deneme sınavı yapıldı.

VAN 4.10.2015 23:37:45 0
VİDEO İZLE Van’da aday öğretmenler deneme sınavına girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Eğitim-Bir-Sen Van Şubesi öğretmen adayları için deneme sınavı düzenledi. İpekyolu ilçesinde bulunan Zaferler İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapılan sınava sendika üyesi yüzlerce öğretmen adayı katıldığı sınavda 100 soru soruldu.

Sınavla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuşan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar ile Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Yüca, söz konusu sınava karşı olduklarını belirterek, öğretmenlerin KPSS’den sonra ikinci bir sınava tabi tutulmasını doğru bulmadıklarını belirttiler.

“Sınav stresini azaltmayı hedefledik”

Sendika olarak aday öğretmenlerin sınav stresini azaltmayı amaçladıklarını ifade eden Süleyman Şakar, “Sendikamız bu sınava karşıdır. 90 puan alan öğretmenlere tekrar bu stresi yaşatmayı doğru bulmuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu sınav kaldırılır.  Ancak her şeye rağmen bizler bu deneme sınavını tertipleyerek öğretmen adaylarımızın sınav stresini azaltmayı planladık.” dedi.

“Eğitimi boykot etmek yerine eğitimin içinde olmayı görev edinmişiz”

Gelecek hafta yapılacak olan Aday Öğretmenlik Sınavı öncesinde sendikalarına üye öğretmenlere yönelik bir deneme sınavı tertiplediklerini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Basın Ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Yüca ise “Aday Öğretmenlik Sınavı öncesinde bir deneme sınavı tertipledik. Bizler bu sınavı yapmadan önce genel merkezimiz tarafından bir kitap da hazırlandı ve yaz tatilinde bu kitabı sendikamız üyesi aday öğretmenlerimize dağıttık. Bu kapsamda Van’da bin kitap dağıttık. Bizler arkadaşlarımızın almış oldukları bu bilgileri sınav için değil de gelecek mesleki hayatlarında kullanmaları için derledik. Bu çerçevede sendika olarak kavga etmektense sorunların çözümü için uğraş vermeyi, hiçbir sonuca ulaşmayacak olan kısır çekişmelere taraf olmak yerine üyelerine ve eğitim çalışanlarına hizmet üretmeyi amaç edinmişiz. Eğitimi boykot etmek yerine eğitimin içinde olmayı görev edinmişiz.” dedi.

Sınava katılacak olan tüm öğretmen adaylarına başarılar dileyen Yüca, sınavın kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Deneme sınavına katılan öğretmen adayları ise söz konusu sınavın kaldırılması gerektiğini ifade ederek, Eğitim-Bir-Sen’e düzenledikleri deneme sınavından ötürü teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)