VİDEO İZLE-Van'da 600 kursiyere sertifika verildi

Van'ın 10 mahallesinde açılan mesleki eğitim kurslarında eğitim gören 600 kursiyere sertifika verildi.

VAN 24.08.2017 10:46:07 0
VİDEO İZLE-Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Van İŞKUR İl Müdürlüğü, Tuşba İlçe Belediyesi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından 10 mahallede mesleki eğitim kursu açıldı.

30 farklı alanda başlatılan mesleki eğitim kursuna katılan 600 kursiyere Merkez İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programla sertifika verildi.

Burada katılımcılara hitap eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, mesleki eğitim kurslarının devam edeceğini söyledi.

Özgökçe, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, istihdam seferberliğini gerçekleştirdiğini söyledi. Yani vatandaşlarımızın muhakkak her alanda yapabilecekleri işleri var ve biz de bu işlere göre o kardeşlerimizi inşallah istihdam edeceğiz. Bunun için şu anda cazibe merkezleri çerçevesinde 23 il içerisinde Van en ciddi projeleri sundu. Yakın zamanda o projelerin de hayat bulmasıyla biz meslek edindirme kurslarımızla sizlere iş kapıları açmak için sertifika töreni gerçekleştirdik." dedi.

Kurslara katılanları tebrik eden Özgökçe, "Allah'ın izniyle bu dönemde bütün kardeşlerimiz okuryazar olacak. Tuşba'da annelerimizi anne üniversitesinde mezun ettik. Halk Eğitim, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, il ve ilçe müftülüğümüz ile birlikte kurslarımız artarak devam edecektir. Bir taraftan taçlarını giymiş, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş çocuklarımız için bir taraftan da sportif alanda hayat standartlarını artırmak ve onları daha güzel anlamda bu güzel günlerini huzurlu ve mutlu geçirmeleri adına bu projeleri gerçekleştirdik. Ben burada kurslarımıza katılan hafif zihinsel engelli kardeşlerimizi, hocalarımızı ve ailemizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Programa Özgökçe'nin yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ve kurum amirleri de katıldı. (Erkan Karadağ - İLKHA)

 

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü