VİDEO HABER SP'den Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayine tepki.

Saadet Partisi Van il başkanlığı yarın Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayine tepki gösterdi.

VAN 6.09.2014 19:01:35 0
VİDEO HABER  SP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Saadet Partisi Van il başkanlığı yarın Akdamar Kilisesi’nde Ermeniler tarafından yapılacak dini ayine tepki gösterdi. 2010 yılından bu yana Akdamar adasındaki kilisede Ermeniler tarafında ayin düzenlendiğini belirten Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan,  “Yıllardır siyonist İsrail’in Filistin’de Müslümanları katlettiğini görmeyen, Irak’ta ve Suriye’de her gün insanların katledilmesine seyirci kalanlar bunlardır ve dünyadaki birçok İslam ülkesinde kan ve gözyaşının sebebi olanların Yahudi ve Hıristiyanlar olduğunu bilmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

 

Van’da harabe halde olan tarihi camilerin yıllarca onarımı beklenirken Akdamar Kilisesi 2 buçuk milyon TL harcanarak kısa sürede restore edildiğine dikkat çeken İlhan, bunun çelişki olduğunu söyledi.

 

“Yahudi ve Hıristiyanları kendinize veli edinmeyin”
Yahudi ve Hıristiyanların birbirlerini kolladığını ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını her zaman sürdürdüklerini belirten İlhan,  “Bir Ermeni başpiskoposu yapacağı ayinde ülkemiz ve dünyamızın barışı için sözde dua edeceklerini ifade etmiştir. Oysa biz biliyoruz ki Allah'u Teâlâ Kuran’ı Kerim’in Maide Suresi 51. Ayetinde mealen şöyle buyurmaktadır; “Ey iman edenler Yahudi ve Hristiyanları kendinize veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velisidir, siz onları veli edinirseniz siz onlardansınız. Allah zalimler topluluğuna hidayet vermez.”  Bu ilahi uyarı ışığında biz Müslümanlar biliyoruz ki Yahudi ve Hristiyanlar birbirlerini kollar ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını her zemin ve zamanda beyan ederek işbirliklerini sürdürmektedirler.” şeklinde konuştu.

 

“Hıristiyanlaştırılma söz konusu”
Ermenistan’da camileri ahır olarak kullananlar, Gazze’de ki camileri bombalayanlar, Doğu Türkistan da Müslümanlarının ibadetlerini yasaklayanlar, Avrupa’da ki Müslümanları fişleyenler, Yahudi ve Hristiyan işbirliğindeki güçtür”diyen İlhan, “Daha önceki yıllarda ilimizde tek cemaati bile bulunmayan Ermenilerin şu anda hükümet destekli iki resmi kilisesi var ve ne yazık ki sürekli artan bir cemaati bulunmaktadır. Müslüman halkımızı çeşitli yollarla kandırıp Hristiyanlığa geçmesini sağlamaktadırlar. Biz burada onlara ve işbirlikçilerine sesleniyoruz: bu vebal size yeter.”dedi.

 

“Allah katında tek din İslamdır”

Dinler arası diyalog girişimlerini de sert dille eleştiren İlhan, “Bu halk ve topraklar İslam’a bin yıl hizmet etmiştir ve bin yıl daha hizmet edeceğini bilmelidirler. Bizi en çok üzen ilimizde bazı yöneticilerin ayin kisvesi altında dinler arası diyalog saçmalığına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmeleridir.  Trilyonlarca para harcayıp kiliseleri restore edenler, her türlü devlet imkanını seferber edenle, ilçe merkezinde bile doğru dürüst yolu olmayan belediyenin parası ile yemek verenler, Birbirlerine gülücükler saçanlar biliniz ki Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: siz onların dinine girmedikçe onlar sizden razı olmazlar. (Bakara 120) Ve yine unutmayınız ki; Allah katında tek din İslamdır.” İfadelerini kullandı.