VİDEO HABER - KAYALIKLARDAN DÜŞEN GENCİN AİLESİ OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYOR

Van’da kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden gencin ağabeyi olayın aydınlatılmasını istedi.

VAN 17.09.2017 20:53:19 0
VİDEO HABER - KAYALIKLARDAN DÜŞEN GENCİN AİLESİ OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Tuşba ilçesinin Akköprü Mahallesi'nde bulunan kayalıklardan düşen gencin ailesi yetkililerden olayın aydınlatılmasını istedi.  
19 Ağustos 2017'de arkadaşlarıyla beraber kayalıklara çıkan Mazlum Kalak, henüz belirtilenemeyen bir nedenle kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Kalak'ın ağabeyi Fırat Kalak, kardeşinin kayalıklardan düşmesiyle ilgili birden fazla iddiaların olduğunu söyleyerek, olayın aydınlatılmasını istedi.

Kardeşinin olay günü arkadaşlarıyla beraber mahalledeki düğünden sonra kayalıklara çıktığını söyleyen Kalak, "Kardeşim arkadaşlarıyla beraber düğün bittikten sonra çarşıya gidiyorlar. Bunların anlattıklarına göre Mazlum tıraş olacakmış ama öyle bir şey yok, ben cenazeyi gördüm tıraş olmamıştı.

Arkadaşlarının anlattıklarına göre kardeşim içkiliymiş, başka şeylerde kullanmışlar. Bunların hepsini kardeşimin getirdiğini söylüyorlar. Bunlar D. denen kişinin arkadaşlarıyla kömürcülerin oradaki kayalıkların üstüne çıkmışlar, 23.30 gibi.  Yaklaşık yarım saat 40 dakika orada oturuyorlar. Daha sonra kardeşim arkadaşının tespihini düşürdüğünü söylemiş. Arkadaşlarına tespihi alıp geleyim, arkadaşa ayıp olmasın demiş. O sırada arkadaşlarının dediklerine göre dönüp bakıyorlar Mazlum çığlık sesleriyle yere düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Olayı anlatmaya devam eden Kalak, “Bundan sonra oradaki mahalle sakinleri çığlık sesinden çıkıyorlar. Mahalle sakinleri gelmişler polisleri çağırmışlar. Anlattıklarına göre kendileri de yanında durmuşlar ta ki polisler gelene kadar. Polis bunları alıp ifadelerini almak için karakola götürmüş. Polis bize çocukların ifadelerini anlatıyor. 'Tespihe uzanırken kardeşin düşmüş' diyor. Mademki bunlar içkili benim kardeşim bunu kullanmış oradan düşmüş. Peki, bu arkadaşları nasıl oradan 25 dakikalık yoldan inip gelmişler aşağıya kardeşimin yanına. Sapa sağlam nasıl iniyorlar. Benim anladığım tek şey, ya biri düşürmüş ya da bu işte başka bir iş var.” dedi.  

Kardeşinin ölüm anını yanındaki arkadaşlarına sorduğunu dile getiren Kalak, “Arkadaşı M. diyor ki işte bu şekil tespihe uzanırken düşmüş. D.’nin babasının ağzından duyduğum kadarıyla diyor ki, 'Benim oğlumun anlattığına göre, senin kardeşin orada çocuklardan fotoğrafının çekilmesini istemiş onlarda fotoğrafını çekmişler ve birkaç defa uyarmışlar çıktığı yerden inmemiş. O esnada ayağı kayıp yere düşmüş.' Demek istediğim biri farklı bir şey söylüyor diğeri farklı bir şey söylüyor. Bizim tek isteğimiz bu işin üstü kapanmasın. Sonuç ne ise doğrusunu bize söylesinler bizimde içimiz rahat olsun.” şeklinde konuştu.

Kalak, sözlerine şöyle devam etti: "Babamla beraber asayişe gittik, babam asayişteki polislere, 'mademki böyle bir şey yapmış arkadaşları da bizde içtik demişler. Peki, siz bunun kan tahlilini aldınız mı?' diye sordu. Hayır dediler. Bunun yapılması lazım sonuçta bir insanın canı gitmiş orada sen o yanındaki arkadaşlarının ifadelerini aldın diye hani bunların kan tahlili sonuçlarına da bakman lazım. Bunlarda da öyle bir şey var mı yok mu? Bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyoruz."

Kalak, “Bunlar içki olsun, şeker, esrar olsun bunları içmişler. Polisin bunları nereden temin ettiklerinin üstüne düşmeleri lazım.  Bir başkası bunları rahat rahat onlara verip dağıtabiliyorsa o zaman bugün benim kardeşim öldü yarın bir başkası ölür. Bunların karşısına çıkmayıp da önlem alınmasa her gün bir canı gider.” şeklinde konuştu.