_VESOB olarak devletimizin yanındayız!

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, dolar ve ABD ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “VAN ESOB olarak devletimizin yanındayız. Üreten güçlü Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kulland

VAN 16.08.2018 19:08:23 0
_VESOB olarak devletimizin yanındayız!
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Birliğe bağlı il ve ilçelerde bulunan esnaf ve sanatkarlar odaları adına açıklama yapan İsa Berge, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’yiz. ABD Başkanı Trump’ın ülkemize karşı tutumu kabul edilemez. Biz Türkiye Cumhuriyeti’yiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye ve dünyaya karşı dik duruşunu sergilemiştir. Esnafımız Ahilik geleneği ile devletimizin ve Sayın cumhurbaşkanımızın yanındadır. ABD'nin Türkiye’ye yönelik yayınlanan tehdit mesajları ve yaptırım şantajları sonuçsuz kalacaktır. ABD'nin tutumu uluslararası hukuka da sığmaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, milleti ile beraber bütün tehditlere ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içindedir” dedi.

 

    “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz!”

   Berge, sözlerine devamla “Türkiye ne zaman ki kendi kararlarını vermeye başladı. Uluslararası güçler bize karşı saldırıya geçti. Önce Gezi olayları, sonra 15 Temmuz, şimdi de ekonomik savaş… Doların ve diğer döviz kurlarının sert dalgalanmaları sunidir. Ek döviz talebi doları yükselten nedenlerden biri, bu nedenle milletimizin altını veya dövizi Halkbank ya da Ziraat Bankası’nda bozdurması gerekiyor. Bu geçici süreçte halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Merkez Bankası, bankaların Türk Lirası ve döviz likiditelerini karşılayarak gereken müdahaleyi yapmıştır ve yapmaya da devam ediyor. Piyasalara 10 milyar TL ve 6 milyar TL kaynak sağlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın aksiyon planı devreye girdi.  BBDK ve SPK da gerekli adımları atıyor” ifadelerini kullandı.

    Alınması gereken tedbirleri de hatırlatan İsa Berge, “Almamız gereken bazı tedbirler var. Devletimizin ekonomisi güçlüdür. Bu gücün milletimize de yansıması için üreten güçlü Türkiye olacağız. Devlet ve millet olarak israfın önüne geçmeliyiz” şeklinde konuştu.