VERİLEN EMEĞİ İNKAR ETMİYORUZ

Van'da düzenlenen resepsiyonda konuşan PartiyaAzadiyaKurdistanê (PAK-Kürdistan Özgürlük Partisi) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, takiye yapmadan, Kürtler'in en temel haklarından söz eden bir parti olduklarını söyledi.

VAN 21.12.2014 17:19:33 0
 VERİLEN EMEĞİ İNKAR ETMİYORUZ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

 PAK, İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra Cumartesi günü de Van'da bir resepsiyon verdi.

500'den fazla davetlinin katıldığı resepsiyonda PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik önce Kürtçe, ardından da Türkçe konuşma yaptı.

 TAKİYE YOK!

Özçelik, artık  Kürtler ve Kürdistan adına, gerçek düşüncelerini gizlemeden, klasik tabirle 'takiyye' yapmadan ve Kürtler'in en temel haklarından söz eden yasal bir parti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu parti, 90 yıllık tabuları yıkıyor, programında Kürt milleti ve Kürdistan'dan, kendi kaderini tayin hakkından bahsediyor. Kimilerinin ifadesiyle 'ayrılıkçılık' yapıyor. Elbette ki gerçek ayrılıkçı ve bölücülerin kimler olduğunu bizler iyi biliyoruz ve aslında bunu deşifre de ediyoruz. Zaten PAK'ın önemi de buradan geliyor."

 SADECE PKK MESELESİ DEĞİL

Türkiye'de Kürt ve Kürdistan ile ilgili tartışmanın yanlış yürütüldüğünü ve "çözüm süreci" görüşmelerinde sorunun sadece PKK ile sınırlı tutularak gündem saptırması yoluna gidildiğini ifade eden Özçelik, "Meselenin Kürt ve Kürdistan olduğu gerçeğinden uzak davranılıyor. Kimse ölmesin üzerinde bir tartışma yapılıyor. Evet kimse ölmesin, ama Kürt ve Kürdistan sorunu ne alemde, bunun için ne yapıyorsunuz, hiç. Bu sadece PKK'nin meselesi değil, Kürtler vardır, Kürdistan vardır, bizler de bu tartışmanın ta orta yerindeyiz ve bu tartışmalara katılacağız" diye konuştu.

 KOBANİ RUHU…

Parti olarak tüm siyasal hareketlerin birlikte mücadelesinden yana bir tutum alacaklarını hiçbir siyasal parti ile çekişme ve zıtlaşma gibi bir tutumlarının olmayacağını da anlatan Özçelik, şunları söyledi:

"Kobani'deYPG'nin gösterdiği direnişe diğer tüm Kürt oluşumlarının verdiği desteği hepimiz tarihin önünde izliyoruz. Tanıklık ediyoruz. Biz parti olarak böyle bir ruhla Kürdistan mücadelesinde yer alacağız. Birbirimizi kabul etmek zorundayız. Bir araya gelip sorunlarımızı konuşamıyoruz. Biz kendimizi taraf olarak görüyoruz. Biz etnik bir parti de değiliz, Kürdistan'daki tüm azınlıkların haklarını da gözeten ve aynı zamanda onlar için de hak talebinde bulunan bir partiyiz. Ama bunun için öncelikle Kürdistan'ın özgürleşmesi ve dünya hakları arasında yerini alması gerekiyor. Herkesin bir çıkarı vardır, Kürtlerin de bir çıkarı vardır. Çıkarlar zedelenmeden bu sorun çözülmelidir."

 VERİLEN EMEĞİ İNKAR ETMİYORUZ

Bu süre içinde verilen mücadelelere sahip çıktıklarını ve değerli bulduklarını belirten Özçelik, "Kürdistan için verilen mücadeleye sahip çıkıyoruz ve inkar etmiyoruz. Tüm Kürt siyasi hareketlerini ortak mücadeleye ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.

Resepsiyona Hak-Par, PDK Bakur, DBP, Hüda-Par gibi partilerin yanısıra Azadi Hareketi, Öze Dönüş Platformu, Nubihar gibi oluşumlar ile STK temsilcileri katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını MYK üyesi Salih Özgökçe yaptı. Konuşmalar sık sık "BijîKurdistan" sloganlarıyla desteklendi.