“Vergi terkini konusunda özür olmaz“

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, vergi terkini konusunda açıklamalarda bulunarak, 'Vergi terkini konusunda asla bir özür olmaz. Bizim oradaki duruşumuz haklı bir duruştur. Özür dilemesi gerekenler bellidir' ifadelerini kulland

VAN 13.09.2017 22:55:14 0
“Vergi terkini konusunda özür olmaz“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'daki bir otelde kentte bulunan gazetecilerle bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, gündeme dair açıklamalarda buludu.

TSO seçimlerinin 7 Ekim Cumartesi günü yapılacağını söyleyen Van TSO Başkanı Takva, seçilmesi halinde katılımcı ve üretken bir meclis oluşturacaklarını belirtti.

   TAKVA: "BORCUMUZU YARILADIK"
   Kurumlarının kendilerinden önce 1 milyon 500 bin TL borcu olduğunu, şimdi ise 800 bin TL borcu kaldığını belirten Takva, "Van TSO'yu devraldığımızda 1 milyon 500 bin TL borç vardı. Şuan ki borcumuz 800 bin TL'dir. Ben seçim çalışmalarımdan dolayı kaç gündür odaya gitmemişim, seçim giderlerimizin hepsini yönetim olarak ortak karşılıyoruz. Genelde gün içerisinde makam aracımı kullanmıyorum. Kendi şahsi aracımı kullanıyorum" dedi.
   Vergi terkini konusunda açıklamalarda bulunan Takva, "Vergi terkini konusunda asla bir özür olmaz. Bizim oradaki duruşumuz haklı bir duruştur. Özür dilemesi gerekenler bellidir. Bakın Mirza Nadiroğlu oda başkanıyken, bir açıklama yaptı. Kendilerinin kahraman ilan ederek, vergileri 2 yıl ertelediklerini belirtiler. Ben de dedim ki 2 yıl sonra bu bizim başımıza bela olacak. Kocaeli depreminde terkin edilmiş, erteleme, öteleme olmaz, vallahi de billahi de çıkış noktamız bu değil. Biz o dönem daha görevde değilken mevcut yönetimin isteğini talebe dönüştürdük. Adaylığımızı açıkladıktan sonra Van TSO'nun sağlıklı bir yönetsel anlayış sergilemediğini, söylemlerine karşı başka söylemler geliştirdik ve vergi terkini daha o gün gündeme gelmiş bir meseledir. Burhan Kayatürk, o dönemde vergi terkini konusunda sosyal medyadan takip ettiğini söyledi. Ya böyle bir şey olabilir mi? Herkes gider, biz kalırız. Sorunlar konusunda her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama günü geldiğinde de yan yana durmayı başarabilme ahlakına sahip olalım. Bu her meselede böyle olmalıdır" ifadelerini kullandı.
    "BASIN KURULUŞLARININ VAN TSO'DAN ALDIĞI BÜTÇE EŞİTTİR"
    Basın kuruluşları arasında ayrım yapmadıklarını anlatan Takva, "İlimizdeki her basın kuruluşunun Van TSO'dan aldığı bütçe eşittir. Maddi olarak asla ve asla basın arasında ayrımcılık yapmıyoruz" dedi.
   Van TSO seçimlerinde kendisinin tek aday olması ile ilgili de konuşan Takva, "Aday çıkmıyorsa, bence çıkmamalıdır. Birileri bunu dayatmamalılar. Eğer orada başarılı bir yönetim varsa, Van'da bir şeyler yolunda gidiyorsa, sevme ama bırakın o iş yürüsün" şeklinde konuştu.
   Türkiye'de işadamlarına değer verilmediğini anlatan Takva, "TSO'nun bir üyesi odaya geldiğinde rahat etmelidir. Belediye, valiliğe gidenler çeşitli sorunlar yaşıyor. İşadamlarının bir ideolojilerinin olması gerekir. Bütün siyasal anlayışların dışında kendini savunacağı bir fikrinin olması gerekiyor. Türkiye'de bir türlü oturmuyor. Her türlü vesayet işadamını öteleyen, ötekileştiren, döven, küçümseyen, sürekli vergisiyle yaşamını idame ettirme yönünde ona yolunacak kaz gibi değerlendiren bir akıl var. Türkiye'de işadamlarının da fikirlerinin olması gerekiyor." şeklinde konuştu.
   Van TSO seçimlerinde aday olmaktan vazgeçen Abdulahat Arvas'ın kararına saygı duyduğunu belirten Takva, "Ticaret ve Sanayi Odasına aday çıkmazsa bunu nasıl okumalıyız? AK Parti, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi'nin Hüda Par'ın memnuniyeti olarak okuyabiliriz veya üyenin memnuniyeti olarak da okuyabiliriz. Ya da bazı adaylar mevcut yönetim kadar başarılı olamayacağını düşündüğü için aday olmuyor gibi okuyabilir. Abdulahat Arvas'ın arkadaşlarıyla beraber aldığı karara saygı duyarım. Aday olabilirim demesine de saygı duyarım, eleştirisine de saygı duyarım" dedi.
  "VAN TSO'YU İYİ YÖNETECEĞİMİZE İNANIYORUM"
   Van TSO'yu bundan sonra da iyi yöneteceklerini söyleyen Takva, "Biz iyi yöneteceğimize inanıyoruz. Rakibimiz olan herkese ulaşmaya çalışacağız. Bizzat işyerine giderek veya telefon açarak, bütün üyelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Ben de son kez adayım" şeklinde konuştu.
   Eski TSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile ilgili de konuşan Takva, "Zahir beye ne ağzımız ne de dilimiz değmemiş, kendisiyle 8 yıl çalıştım. Zahir beyle çalışmak kolay değil. Zor bir adamdır. Biz 8 yıl boyunca iyi bir ekiptik ve iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Zahir beyle niye ters düştüğümüzün cevabı bende değil. Bizim açımızdan ters düşmüşlük bir durum yoktur. Nihayetinde seçime çok yakın bir zaman kala bizi destekledi ve hiçbir talebi yoktu. Şartlı bir destek değildi. O dönem bizim yürütücü ekibimiz beliydi, 5 grubu kaybedince bizim yürütücü ekibimizden de bazı arkadaşlarımız seçilemedi. Seçilemeyince biz Zahir beyin yeğenini desteğine jest olsun diye yönetim kurulunda temsiliyete davet ettik. Burhan Kandaşoğlu, geldi 2 buçuk yıl bizimle beraber çalıştı. Zahir bey odada en uzun süre başkanlık yapmış, Van'da istihdamı, yatırımı olan saygı bir işadamıdır.  Bizim Zahir beye karşı herhangi bir karşı duruşumuz, beyanımız olmamıştır. Hayatında başarılar diliyorum. Alacağı karara da saygı duyarım.Ben Zahir beyin yerinde olsam aday olmam" ifadelerini kullandı.