“Veliler, öğretmenlerin verdiği kırtasiye listesine tabi olmalı”

Van’daki kırtasiyeciler, velilerin öğretmenlerin verdiği listeye tabi olması konusunda uyarılarda bulundu.

VAN 21.09.2016 11:24:40 0
“Veliler, öğretmenlerin verdiği kırtasiye listesine tabi olmalı”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni eğitim-öğretim yılına girerken Van’da yaklaşık 320 bin öğrenci çeşitli kırtasiye malzemesi temin etmeye çalışacak. Kırtasiye malzemesi alan öğrenci velilerini, öğretmenlerin verdiği listeye riayet etmeleri konusunda uyaran kırtasiyeciler, ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulmasını tavsiye etti.

Öğretmenlerin öğrenciler için uygun gördüğü malzemenin dışında velilerin başka malzemelere yönelmemesini isteyen bir alışveriş merkezinin kırtasiye reyonuna bakan M. Halil Timurtaş,  “Öğrenci velileri buraya listelerle geliyor. Bizler getirilen listeleri eksiksiz bir şekilde ürünleri vererek, kendilerine yardımcı olmaktayız. Öğretmenlerin öğrencilere verdiği listelere tabi olmak daha doğru oluyor. Daha önce veliler kendi istekleri doğrultusunda yaptığı alışverişte öğretmenin istemediği malzemeler ellerinde kalmaktaydı. Şu an ise veliler, öğretmenin verdiği listeyi takip ederek daha düzenli bir şekilde alışverişlerini yapmaktadırlar. Bu konuda geçen yıl birçok müşterilerimizle karşı karşıya geldiğimiz söyleyebiliriz. Veliler, öğretmenlerin istemediği malzemenin geri alınmasını istemekteydi. Bu da hem bizi hem de alışveriş yapan müşterimizi zor durumda bırakmaktaydı.” dedi.

“Veliler ucuz malzemeden ziyade kaliteli ürünü seçmektedir”

Geçmiş yıllara oranla velilerin kırtasiye malzemesi almakta daha titiz davrandığını belirten Timurtaş, “Artık halkın çoğunluğu kaliteli üründen yanadır. Veliler ucuz malzemeden ziyade kaliteli ürünü seçmektedir. İyi ürünler seçildiği zaman güvenli bir şeklide çocuğunu okula gönderebiliyor.” diye konuştu.

Kırtasiye malzemesi satışlarından geçen yıla oranla düşüş olduğunu söyleyen Rıfat Sekvan isimli esnaf ise “Geçen yıla göre ciromuz çok düşüktür. Kaliteli malzeme satıyoruz ancak müşteri gelip malzemeye bakıyor ve fiyatları çok yüksek buluyor. Bu yüzden bir dengeyi sağlayamıyoruz. Biz kaliteli malzemeyi 5-10 liraya veriyorken, başkaları kalitesiz malzemeyi 1-2 liraya veriyor. Bu yüzden veliler oralara yönelebiliyor. Veliler bu kez aldıkları ürünün kalitesinden şikâyet ediyor.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)





“VELİLER, ÖĞRETMENLERİN VERDİĞİ KIRTASİYE LİSTESİNE TABİ OLMALI”