Vefalı Vanlılar alimlerini unutmuyor

Vanlılar, Erek Dağı Zernabad suyu kıyısında bulunun Bediüzzaman Said Nursi Medresesi ve Kavuncu (Çorawanıs) köyünde Sultan-ı Yekpay türbesini ziyaret ederek alimlere olan vefalarını gösteriyor.

VAN 2.09.2014 11:22:55 0
Vefalı Vanlılar alimlerini unutmuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Bediüzzaman Said Nursi Medresesi ve Sultan-ı Yekpay türbesi çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret ediliyor.

 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Medresesi ve Sultan-ı Yekpay türbesinde gün içinde namaz kılmak ve dua etmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Medresesi ve Sultan-ı Yekpay türbesini ziyaret edenler Kur'ân-ı Kerîm okuyup duâ ediyor.

 

Medreseye hem Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile Sultan-ı Yekpay'a dua etmek isteyen hem de manevi ortamda namaz kılmak isteyenlerle dolup taşıyor. Vanlıların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden de medrese ve türbede dua okumaya gelen ziyaretçiler, namazlarını da burada kılıyor.

 

Bazı vatandaşlar ise türbelerin yanında bulunun dilek ağaçlarına batıl inanç olan ip/çaput bağlayarak dilekte bulunuyor. Kavuncu (Çorawanıs) ile Sarmaç (kopanıs) köylerinin inanç turizmi açısından da önemli yere sahip olması ise ziyaretçilerin bu türbeleri daha da sık ziyaret etmelerini sağlıyor. Bu arada bilinçli vatandaşlar ise dilek dileme, çaput bağlama gibi şeylerin bid’at olduğunu ve batıl inanışlardan geldiğini, insanların bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, şifanın ve yardımın yalnızca Allah’tan istenilmesi gerektiğini söylediler.
 

 

Öte yandan ziyaretçiler Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ali Çavuş, Sultan-ı Yekpay hazretleri, Molla Maruf ve Seyit Abdülmecit gibi zatların yattığı mezarlığa sahip çıkılmasını istedi.

 

Ziyarete gelenler köy mezarlığında birçok değerli zatların yattığını söyleyerek mezarlık duvarlarının yapılmasını ve yetki-lilerden mezarlıklarına sahip çıkılmasını istedi.