VEDAŞ yetkililerinin Başkale ziyareti…

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bölge Müdürü Zafer Türüt ile Van İl Müdürü Murat Taş ve Epsaş İl Müdürü Mehmet Ali Atalay, Başkale'ye giderek aralarında VATSO Başkale temsilcisi Lütfü Sarı, Muhtarlar Derneği Başkanı

VAN 6.03.2015 16:50:28 0
VEDAŞ yetkililerinin Başkale ziyareti…
Tarih: 01.01.0001 00:00
                 VATSO Başkale ilçe temsilciliği binasında Başkale Çalışma Platformu üyeleriyle bir araya gelen VEDAŞ yetkilileri, yaptıkları 3 saatlik görüşmelerin ardından ilçedeki sorunların çözümü için en kısa zamanda çalışma başlatacaklarını söylediler.

              VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt görüşmeler ile ilgili verdiği bilgilerde, "Şirketimizde daha önce Başkale'deki STK'lar, muhtarlar, esnaflar ve VATSO Başkale temsilcisi Lütfü Sarı'yla yaptığımız görüşmelerde Başkale için neler yapabiliriz, hem VEDAŞ olarak bizim üzerimize düşen, hem de kendilerine düşen noktada neler yapabiliriz ve vatandaşlardan isteklerimiz nelerdir, bunları tartıştık görüştük ve başlıklar halinde mutabakata vardık" dedi.

               Türüt Başkale Çalışma Platformu ile daha önce yaptıkları görüşmeler sonucunda yapacakları çalışmaları anlatarak, "VEDAŞ olarak bizim Başkale'ye yapacaklarımız ve yapmak istediğimiz birçok şey var. Burada tabi ki kilit nokta vatandaşlar. Vatandaşlarımızın sorumluluklarını bilip bunları yerine getirmesi bize yapacakları en büyük yardım olacak. Bizde elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız. Abonelik işlemleri ve güncellemeleri ile ilgili, sayaç değişiklikleri ile ilgili, abone haklarının yenilenmesi, borç ödeme ve taksitlendirme kolaylığı ile ilgili, daha önceki hatalı faturaların düzeltilmesi ile ilgili kurum olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Sokak aydınlatmaları ile ilgili zaten çalışmalarımız devam ediyor ve inşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Şebekelerde ki bakımları ve bunun gibi çalışmalarımız da şirketimizin mali bütçesi ölçüsünde değerlendirmeye alacağız. Arkadaşlarımızın talepleri oldu, talepleri not ettik ve inşallah bu talepleri de yerine getireceğiz. Başkale için ben çok umutluyum, yeni bir sayfa açtık. Arkadaşlarımızın da destekleri ve tüm Başkalelilerin de katkı sunacağı bir şekilde inşallah yeni açtığımız bu sayfa ile beraber ileriye ve daha aydınlık bir günlere geçeceğimize inanıyorum. Başkale halkına ve heyetimize çok teşekkür ediyorum, çok samimi bir şekilde bizleri bağırlarına bastılar, bizlere gerekli iyi niyeti gösterdiler ve bizlerde bu iyi niyeti karşılıksız bırakmayacağız" dedi. 

                Türüt'ten sonra söz alan ve ilçedeki başlıca elektrik sorunların Sokak lambalarının yenilenmesi, hatların yenilenmesi ve güçlendirilmesi, şebeke sorunlarının giderilmesi ve eleman yetersizliği olduğunu söyleyen Başkale Çalışma Platformu üyelerinden VATSO Başkale Temsilcisi Lütfü Sarı görüşmeler ile ilgili yaptığı açıklama da "İlçemizdeki elektrik sorunlarının çözümü noktasında geçen görüşmelerimiz neticesinde, gelen VEDAŞ yetkililerinden sorunların biran önce çözüme kavuşturulması için söz aldık" dedi. 

               Başkale Çalışma Platformu üyeleriyle Başkale VATSO binasında bir araya gelen VEDAŞ yetkilileri ilçe kaymakamı Murat Büyükköse'yi de ziyaret etti. 
VEDAŞ yetkilileri yapılan görüşmelerin ardından öğle yemeği yedikten sonra ilçeden ayrıldı.  

 Bölge : Zafer Tayfur