Ve Siz Ey “İŞİD”meyenler!

Ömer Arslan

VAN 3.03.2015 11:09:21 0
 Ve Siz Ey “İŞİD”meyenler!
Tarih: 01.01.0001 00:00

2014 yılının başlarından beri Dünya’yı kasıp kavuran bir IŞİD dalgası var. Neredeyse medyanın zirvesinde sürekli top 10 listesinde. Ondan bahsetmeyen bir haber kanalı kalmadı gibi bir şey.  Bugüne kadar eşine benzerine rastlanmamış bir örgüt! Yapmadığı zulüm, katletmediği insan kalmadı! Dünya IŞİD korkusuyla yatıp, IŞİD korkusuyla uyanıyor. Tabiki IŞİD sadece tekil bir örgüt değil, bileşenleri ile beraber bir koalisyon! (Eş-Şebab, Boko haram vs.vs.)

Dünya bu terör örgütleriyle!  Nasıl başa çıkacaklarını düşünürlerken birden kurtarıcılarımız Sam amcalarımızın önderliğinde imdadımızda yetiştiler!  Hava operasyonlarıyla, bu örgütlere muhalif olan kesimlere yaptıkları destekle ve en önemlisi’ de en güçlü propaganda yolu olan medyalarıyla bu örgütleri yok etmeye, nasıl barbar ve vahşi olduklarını anlatma telaşlarıyla dünyanın imdadına yetiştiler. Korkmayın abileriniz hala burada mesajı verdiler.

Hz. Ali (ra) bana göre çok büyük bir durum tespiti yaparak “İslam’a, düşmanları değil onu kötü savunanlar daha çok zarar vermiştir” der. Maalesef itiraz edemeyeceğimiz bir gerçek. İnsanlar Kitab-ı Mubin’den uzaklaşıp, kendi maslahatlarını kitabi görmeye ve göstermeye başladıkları için bu zararın hasar oranı git gide büyüyor. Dinin kendisinde olmayan uygulamaların dinin aslıymış gibi gösterilmesi, sığ ve reel gerçekliği olmayan anlayışlar, İslam’ın temeli olan adalet, merhamet ve hikmet prensibinden nasiplenmemiş pratikler… Uzayıp giden hatalar silsilesi İslam’a ve Müslümanlara ciddi zarar veriyor. Dünya’ya adaleti, merhameti, barışı, esenliği, malın ve mülkün adilce paylaşılmasını emreden vahye karşı ciddi bir muhalefetin ortaya çıkmasına neden oluyor.

IŞİD tüm bu anlayışları üzerinde barındıran bir yapı. Kendisi dışında müslüman görmeyen, herkesi kendisine biat etmeye zorlayan, biat etmeyenleri öldüren ve nihayetinde Dünya’ya korku pompalayan, düşman ve nefret üretmede oldukça profesyonel olan, İslamafobik furyanın revaçta olduğu Batı’nın tam aradığı bir örgüt.

Peki, IŞİD sadece Batı’ya mı zarar veriyor? Tam aksine Batı’ya zarar verdiğine bugüne kadar şahit olmadık.  İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük trajedilerden birine sahne olan Suriye’de son 1 yıldır Esad rejimine karşı elde edilen kazanımları yerle yeksan eden, Müslümanları katletmekten sırayı bir türlü başkalarına getiremeyen bu örgüt, batılıların daha ne kadar işine yarayacak eylemlilik halini sürdürecekler, kestirmek zor.

Gelelim asıl perde arkasında oynanan oyuna. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada biz batılıları elbette işgalci ve sömürgeci olarak görmemeye devam edeceğiz! Zira daha büyük tehlike olan radikal İslamcı örgütlerin varlığı bunu görmemize engel oluyor. Allah korusun! Sam Amcalarımız olmasa İslamcılar iktidar olup dünyayı yaşanmaz bir hale getirebilir, hepimizin kellesini koparabilirler!

Doğrusu’ da bu zaten!  Zira;

- Suriye’de 300 binden fazla insanı katleden, milyonlarcasını yerinden yurdundan eden, yüz binlercesini işkenceden geçiren Esad,

- Mısır’da savunmasız ve silahsız insanları tüm dünyanın gözü önünde katletmekten çekinmeyen Sisi diktatörünün,

 - Mali ve Cezayir’ de milyonlarca insanı katledip cesetlerini sokaklarda sergileyen Fransızların,

- Irak’a demokrasi getireceğim bahanesiyle 1,5 milyon Müslümanı öldüren, binlerce kadına tecavüz eden ABD ve işbirlikçilerinin,

- Yıllardır Çeçenlere yaşam hakkı tanımayan Rusların,

- Bosna’da sistematik katliamları BM gözetiminde ki kamplarda gerçekleştiren Sırpların,

- Türkiye’ de Kürtlere ve İslamcılara nefes alma hakkı tanımayan Kemalist Vesayetin,

- 1979-92 arasında 1,5 milyona yakın Afganlıyı katleden Rusların

- Ve yine 15 milyona yakın Kızılderili’nin Avrupalılar tarafından katledilmesinin esamesi dahi okunmaya değer değil.    

Ama öldürenler ‘ilerici’, öldürülenlerde ‘gerici-yobaz’ olunca haber değeri bile taşımaz. Aksine insanlık bu tehlikeden kurtulduğu için bir ömür minnet duyar!

Neyse boş verin bunları. Siz yine bütün filmlerin de anlattıkları gibi dünya halklarının zulmü altında inlediği ‘gerici-yobaz’ iktidarları yok ederek, kendi barış ikliminde ki iktidar altına alan Sam amcaları, gözü yaşlı ve gurur duyarak izlemeye devam edin.

Dünyanın başına bela olmuş, Filistinlileri katletmeyi sistematikleştiren İsraillilere ‘Nobel Barış Ödülü’ vermeye, onları ayakta alkışlamaya devam edin.

Charlie Hebdo  ‘terör’ saldırısını kınamak için Fransa’ da yürüyüş yapan, eline masum çocukların, kadınların ve yaşlıların kanının bulaştığı ‘Dünya Barış Liderlerini’ canlı yayan televizyonlar karşısında göğsünüz kabara kabara izleyin.

‘Gerici, yobaz ve bağnaz’ gruplara karşı, ‘medeniyeti’ ve ‘İnsan Haklarının’ teminatı olan, Demokrasi ve ‘barış’ için milyonlarca insanı gözü kırpmadan katleden iyiliksever Sam amcalarınızın varlığının devamı için dua etmeye, propaganda yapmaya devam edin. Nasılsa kendi menfaatleri için tehdit unsuru olan herkesi yok etmeye endeksli bu amcalar, yarın onlarla ters düştüğünüzde, zamanında bize destek vermişlerdi demeyecek. ‘Gerici, Yobaz ve Bağnazlara’ yaptığının aynısını sizlere de yapmaktan imtina etmeyecektir.

En iyisi mi siz unutun bunların hepsini.  Her zaman yaptığınız gibi bunları ‘İŞİD’ memeye devam edin.