VATBO seçiminde gerginlik

Van Ticaret Borsası meclis başkanı seçimi için sandık başına giden gruplar arasında kavga çıktı.

VAN 15.07.2014 15:39:30 0
VATBO seçiminde gerginlik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret Borsasında (VATBO) sabah saatlerinde başlayan seçim gergin başladı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de tartışmalar sandığa yansıdı. Oy kullanmak için Borsa'ya gelen üyeler arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Taraflar arasında büyük bir kavgaya dönen tartışmada taraflar birbirlerini yaralarken, polis olaya müdahale etti.

 

Van Ticaret Borsasında bugün yapılan meclis üyesi seçiminde de yine netice alınmadı. Nayif Süer ve Sabri Yılmaz’ı destekleyen gruplar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İki grup arasında çıkan kavgada birçok meclis üyesi yaralandı.

 

VATBO’da yapılan seçimde yüzlerce kişi birbirine girdi. İlk başta polisin sayısının az olması nedeniyle, kavgayı ayırmak mümkün olmadı. Takviye çevik kuvvetin gelmesinin ardından taraflara biber gazı ile müdahale edildi. Tarafların ayrılması ve emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından seçimlere bir müddet ara verildi. Kavgaya karışan her iki adayın taraftarları farklı otobüslere bindirilerek emniyete götürüldü.

 

Seçimlere yaklaşık iki saat ara verildikten sonra, üyeler telefonla çağrılarak oy kullanma işlemin devam etmesi sağlandı.