Vatandaşlardan ‘hesap’ tepkisi

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması vatandaşı tedirgin etti. Dün son gün olması nedeniyle bankalarda kuyruklar oluşurken, vatandaşlar alınan karara tepki gösterdi.

VAN 26.04.2014 18:20:39 0
Vatandaşlardan ‘hesap’ tepkisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bankalar Birliği, BDDK’nın da görüşünü alarak geçen yıl “Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari Hususlar ile Sözleşmelerin Uygulanacağı İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar” hakkında tebliğ ile müşterilerle bankalar arasındaki ilişkileri düzenledi.

Tebliğ 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğe göre kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap kabul ediliyor. Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde haber verilmesi gerekiyordu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Tebliğin ödemeye ilişkin son tarihi dün doldu. Bu nedenle dün Van’daki tüm bankalarda uzun kuyruklar oluştu. Kendilerine herhangi bir uyarı gelmediğinden yakınan vatandaşlar, alınan kararın yersizliğine dikkat çekte. Uzun süre kullanılmayan hesapların banka tarafından otomatik olarak kesilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, hesap kapatmak için ek bir süre tanınması gerektiğini de ifade ettiler.

AYDA 3 LİRA CEZA

Bankalardaki kullanılmayan hesaplarını kapatmayan müşterilerinden hesap işletim ücreti bankadan bankaya değişse de aylık 3 TL’den başlıyor. Ancak uzun süre kapatılmayan hesaplarda hem faiz hem de haciz riski bulunuyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Fazıl Erüş