Vatandaşlara ürün güvenliği ile ilgili bilgi verildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 İl Müdürlüğü'nde istihdam edilen 624 denetçi ile PGD faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Faaliyetler hakkında vatandaşları

VAN 1.10.2014 10:05:56 0
Vatandaşlara ürün güvenliği ile ilgili bilgi verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
      

           Beşyol mevkiinde açılan stant bir gün açık kaldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlileri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) kapsamında yaptıkları çalışmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Ürün Güvenliği Haftası' nedeniyle Van'da stant açıldı.

          Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlileri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) kapsamında yaptıkları çalışmaları vatandaşa anlatarak vatandaşı; asansör, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, otomotiv, kazanlar, makine gibi ürün grupları içerisinde yaklaşık bin 500 farklı ürün çeşidi bulunan sanayi ürünleri konusunda uyararak bilgilendirdi.

         "AMAÇ, VATANDAŞIN SAĞLIĞINI KORUMAK"
        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Dilşad Bayram yaptığı açıklamada "PGD faaliyetlerinin amacı piyasada güvenli ve teknik düzenlemesine uygun ürünlerin bulunmasını sağlamak ve böylelikle tüm vatandaşlarımızın sağlığını, can ve mal güvenliğini korumaktır. Bakanlığımız PGD faaliyetleri, yalnızca denetim faaliyetleri için kurulmuş olan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 İl Müdürlüğümüzde istihdam edilen 624 denetçi ile gerçekleştirilmektedir. Piyasada yalnızca güvenli ürünlerin bulunmasını sağlamak hedefine ulaşmak amacıyla gerçekleştirilen PGD faaliyetlerinin amacına ulaşabilmesi için vatandaşlarımızın gerçekleştirilen denetim faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir" dedi. 

             İl Müdürü Nevzat Gün ise en iyi deneticinin halk olduğunu söyleyerek, "Bu bilinçlendirme çalışmaları ve farkındalığın arttırılması ile birlikte "Piyasa Gözetimi ve Denetimi" faaliyetlerinin gözetim kısmını halkımız ile birlikte yapacağız" dedi.

            Van il ve ilçelerinde bulunan okullarda ürün güvenliği eğitim faaliyetlerinin olacağını da belirten Gün üniversite, alışveriş yerleri gibi yerlerde stant açılarak bilgilendirme çalışmalarının bayramdan sonraki haftalarda da devam edeceğini belirtti.
Açılan stantta çeşitli promosyonlar dağıtılırken, kurulan dev ekrandan bakanlığın çalışmaları tanıtıldı, bilgilendirici filmler izletildi, çocuklara balon hediye edildi. Açılan standı ziyaret eden vatandaşlara bakanlık ve il müdürlüğü denetim personeli tarafından bilgilendirmeler yapıldı. İlgi ve katılımın yoğun olduğu gözlemlendi. Farkındalık çalışmasının amacına ulaşması açısından halkın ilgisi önemliydi.

         İranlı turistler de nasiplendi
         Ürün güvenliği konusunda bilgilerin verildiği stantta, yapılan çalışmaları ilgiyle izlediği görülen turistlerin olduğu görüldü.  Türkçe konuşan İranlı turistlere de ürün güvenliği anlatıldı, hatıra fotoğrafı çekildi.

                Daire Başkanı Dilşad Bayram, Van Valisi Aydın Nezih Doğan ziyaretinden sonra, Vali Yardımcısı İbrahim Dündar ile birlikte Van OSB toplantısına katıldı. 
              Piyasaya arz edilen ürünlerin, üretim aşamasında güvenli olarak üretilmesinin önemine anlatan Bayram "Güvenli ürün üreten sanayicimizin yanındayız, haksız rekabet eden güvensiz ürünlerin piyasaya sunulmasını engellemek için denetim yapıyoruz. Gerektiğinde analize gönderip olumsuz rapor düzenlenen ürünleri piyasadan toplatma kararı alıyoruz" dedi.

Bölge: Fehmi Tekdur