Vatandaş “piknikçi”, esnaf “toptancı” diyor

Havaların sıcak ve güzel geçtiği Van’da, beyaz et fiyatlarında yaşanan artışı vatandaşlar piknikçilere bağlarken, et satan esnaf da toptancıları adres gösteriyor.

VAN 24.07.2017 10:35:43 0
Vatandaş “piknikçi”, esnaf “toptancı” diyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da beyaz etin fiyatı özellikle piknik sezonunun başlamasından bu yana periyodik olarak yükseliyor. Doğal olarak vatandaşlar da bu zammın piknik sezonundan kaynaklandığını söylüyor.  

Vatandaşlar, pikniklerde daha çok beyaz et tercih edildiği için fiyat yükselmesi yaşandığını düşünüyor. 

Zamlardan yakınan vatandaşlar, yapılan zamların artık durmasını istiyor.

 

TOPTANCIYI ADRES GÖSTERİYORLAR

Beyaz et satan esnaflar ise, vatandaşların zamlar karşısındaki yakınmaları karşısında, toptancıları adres gösteriyorlar.

Van Peynirciler ve Kasaplar Çarşısı’nda beyaz et satışı yapan İzzettin Özarslan isimli esnaf, “Kesimlerimiz günlük ve tazedir, beyaz ete her hafta yapılan zamlar var, ancak bu bizim elimizde olan bir şey değil, toptancı zam yapınca bu da fiyatlara yansıyor. Vatandaşlar şikâyetçi ancak bizim fiyatlarımız market fiyatlarına göre çok uygun. Beyaz ete yapılan zamları gerçek oranında tüketiciye yansıtmıyoruz. Bizde tüm tavuk 7.50, kemikli göğüs 7.50, but 7.50, anaç 7, soslu kanat 7, göğüs ve but pirzola 7.50 ve baget 8 TL’dir. Fiyatlarımız market fiyatlarına göre çok ucuz, fiyatlar gittikçe yükseliyor. Toptancılar her hafta gelip beyaz ete zam yapıldığını söylüyorlar” dedi.

 

ZAM VAR  SATIŞ DA VAR”
 Yapılan zamlara rağmen talebin eksilmediğini ancak bu kez az satın alındığını belirten Eyüp Pişkin adlı esnaf ise, şunları söyledi:

“Beyaz ete son zamanlarda çok sıklıkla zam yapılmaya başlandı. Geçen sene tüm tavuğun kilosu 5 TL iken bu sene 8 TL gibi fiyatlara satıyoruz. Tavuğun son dönemlerde aldığı zam oranlarının yüksek olması satışlarımıza yansıyor. Piknik sezonu olduğu için vatandaşlar tavuğu alıyorlar ama 7 kilo almak isteyen biri 6 kilo alıyor. Vatandaş çözümü az alarak bulmanın peşinde ama bu çare değil. Her sene bu dönemlerde üretimden ve ihracattan dolayı fiyatlarda artış oluyor, bu sürecin iki ay daha devam etmesini bekliyoruz”   Özel Haber: M. Selim Kurt 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi