Vatandaş, olanlardan rahatsız

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Hacıbekir mahallesinde yaşanan çatışmalardan dolayı halk rahatsız. Geceleri evlerinden çıkamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yargıya başvuracaklarını söyledi.

VAN 1.09.2015 12:37:20 0
Vatandaş, olanlardan rahatsız
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, geçtiğimiz günlerde Hacıbekir mahallesinde çıkan olaylarda evi hasar gören vatandaşlarla görüştü.

"EVLERİMİZDEN ÇIKAMIYORUZ"
Meydana gelen olaylardan yakınan mahalle halkı, geceleri evlerinden çıkamadıklarını söyledi.
Olayların olmadığı bölgelere de gaz bombası atıldığını iddia eden mahalle sakinleri, İHD'li yöneticilerden yardım talebinde bulundu.

"YARGIYA BAŞVURACAĞIZ"
Bazı mahalle sakinleri de, geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda evlerinin tarandığını ve çok sayıda kurşun isabet ettiğini söyledi.

Evlerinde can güvenliklerinin kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, konuyu yargıya taşıyacaklarını ve ihmali bulunan görevliler ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

"MAĞDURLARIN YANINDAYIZ"
Mahalle sakinlerinin anlatımlarından sonra İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, mahalle sakinlerine, konuyu valiyle de görüştüklerini söyledi.
Valinin de vatandaşın yargıya başvurabileceği şeklinde bir söyleminin olduğunu anlatan Melet, şöyle konuştu:
"Edindiğimiz bilgilere göre, mahallede evler taranıyor. Mahalleye gaz bombası atılıyor. Devlet vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumludur. İHD olarak bizler de mağdurların yanındayız ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Bu yüzden mağdur olan vatandaşlar hem yargıya hem de bize başvuru yapabilirler."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı