VASKİ’nin tesisleri 7/24 izleniyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Yeni bir uygulamayı hayata geçiren VASKİ, artık kendisine ait tüm birimleri kamera sistemi ile 7/24 izleyecek.

VAN 3.01.2019 15:11:02 0
VASKİ’nin tesisleri 7/24 izleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Kurumda dijital arşiv, Elektronik Bilgi Sistemi EBYS, Hizmet Denetim Sistemi HDS, Taşıt Bilgi Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemi gibi birçok teknolojik sistem uygulamaya alınarak başarılı bir şekilde kullanılıyor.

    VASKİ şimdi de yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye başlıyor. Genel Müdürlüğün tüm tesisleri kamera ile izlenir hale getiriliyor. Uzaktan takip sistemi ile devreye alınacak sistemle merkez ve ilçe birimlerinin tümü 7/24 izlenebilecek.

   Su depoları başta olmak üzere tüm tesislere kamera sistemi ve uzaktan izleme sistemi monte edilerek güvenlik en üst seviyeye getirilecek. Tüm birimlerin izlenmesine olanak tanıyacak bir izleme odası da oluşturarak kurumun hizmet veren tesislerinde yaşanacak güvenlik açığının önüne ekranlardan anında izlenerek tedbirler artırılmış olacak.

   Bilhassa kış aylarında ulaşılması zor olan yerlerde ki bazı birimler ve malzeme depolarında da hırsızlık gibi olayların yaşanmasına engel olunacak. VASKİ’nin tüm ilçelerde bulunan şubelerinde, makine ikmal garajında faaliyete geçecek olan scada izleme odası ile birlikte izleme sisteminin altyapı çalışmaları sürdürülüyor.

   Ayrıca VASKİ’ye bağlı merkez ve tüm ilçelerde ki birimlere dâhili telefon hatlarla görüşme yapma imkânı sağlandı. Bu uygulama ile hizmette olası aksamaların önüne geçilerek hızlı bir iletişim ve koordinasyon sağlanacak.