VASKİ’nin sondaj çalışmaları devam ediyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Daire Başkanlığı, mahallelerin içme suyu sorununu gidermek için yeni çalışmalara imza atıyor.

VAN 4.05.2016 18:27:02 0
VASKİ’nin sondaj çalışmaları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bu amaçla başlatılan sondaj çalışmaları ile birçok mahallenin su sorunu çözülmüş olacak. İçme Suyu Daire Başkanlığı ekiplerince yürütülen sondaj çalışmaları aralıksız sürdürülürken, ilk kez içme suyu hizmetinden yararlanacak yerleşim yerlerinde de suya kavuşma sevinci yaşanıyor.
    Muradiye'nin 1667 nüfuslu Şehitmehmet Bey Mahallesinin arızalanan sondajı yerine yeni sondaj çalışması başlatıldı. 330'luk boru ile 100 metrelik bir sondaj çalışması yapan ekiplerin çalışmalarını bitirmesiyle birlikte saniyede 6-8 litrelik bir sondajla içme suyu sorunu giderilecek.
     Tuşba İlçesine bağlı Mermit mahallesinde de mevcut su sondajının ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle, 140 metre derinlikten içme suyu temini için çalışmalar sürüyor.
    Aynı şekilde, Gürpınar, Muradiye, Özalp, İpekyolu, Tuşba, Başkale, Çaldıran, Çatak ve Erciş ilçelerine bağlı 30 köyde, bu çalışma sezonunda içme suyu temini için sondaj çalışmalarına başlanması kararlaştırıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi