VASKİ’den sel sonrası yoğun çalışma…

Van’da dün etkili olan sağanak yağış birçok mahallede sele dönüştü, taşkınlara neden oldu. DSİ kanallarının bazı yerlerde tıkanması ve derelerin de taşması sonucu ev ve işyerlerini su basan vatandaşların imdadına VASKİ ekipleri

VAN 23.05.2018 12:41:39 0
VASKİ’den sel sonrası yoğun çalışma…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile ekiplerin harekete geçtiğini belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, vatandaşlar mağdur olmasın diye tüm imkanlar seferber edildi.

   Konuyla ilgili konuşan Tekataş, “Erciş, Çaldıran, Gürpınar ve Muradiye’deki beş adet Vidanjörümüz de merkeze getirterek çalışmalara dahil ettik. Tüm  ekip ve araçlar alarma geçirildi. Müdahale sonucu vatandaşların mağduriyeti giderildi” dedi.

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da ekiplerle birlikte yağıştan etkilenen mahallelerde vatandaşlarla görüşerek, çalışmaları yerinde takip etti.

   VASKİ ekipleri yağışlardan sonra oluşan taşkınlarda zarar gören vatandaşların yardımına koşarak, su tahliyelerini gerçekleştirdi.

   Van'da etkisini artıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, VASKİ yağışta ev ve işyerleri su altında kalanlar için seferberlik ilan etti.  Tüm ilçe ekip ve araçları Van merkeze yönlendirildi. Ekipler sabaha kadar çalışmalarını devam ettirerek, mağduriyetleri giderdi.  

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da ev ve işyerlerini su basan vatandaşlarla görüştü, ekiplerin çalışmalarını takip etti.

   VASKİ 185 arıza ihbar hattı ekipleri de sabaha kadar görev yaptı, gelen onlarca su taşkını ihbarı anında değerlendirilerek. Ekiplerin yönlendirilmesi sağlandı. Koordinasyon içinde devam eden çalışmalarda  50’den fazla personel görev yaptı.