VASKİ’den kaçak suları engelleme ekipleri...

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, abonelerinden gelen şikâyet, sorun ve taleplerine “ALO 185” ile kısa sürede yanıt vererek, kaçak su önleme ekipleri ile sorunu çözmeye çalışıyor.

VAN 16.09.2017 18:52:06 0
VASKİ’den kaçak suları engelleme ekipleri...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yaz mevsimi nedeniyle meydana gelen su sorununun fazla yaşanmaması için Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) kaçak su önleme ekipleri, 185 nolu hatta gelen ihbarlar ve  sahada yaptıkları çalışmalarda içme suyunu kaçak yollarla kullanan art niyetli kişilere göz açtırmıyor. Yapılan kontrollerde zaman zaman içme suyu ile tarlaların, bağ ve bahçelerin bile sulandığı tespit edildi.

Kaçak su ile mücadeleye devam edildiğini ve vatandaşlardan gelen ihbarların anında değerlendirildiğini belirten Abone İşleri Daire Başkanlığı, ''Şehre kesintisiz ve eşit bir şekilde su verebilmek amaçlı yaz ayının gelmesiyle birlikte 5 gezici ekip kurduk. Şehir içinde takip ve tespitlere başlanmış olup, çalışmalara sonuç alınıncaya kadar sürekli ve kararlılıkla devam edilecektir.'' denildi.

    VASKİ, Kaçak Su Önleme Ekiplerinin 3 Ay'lık Raporu

    Yapılan açıklamada, "Vatandaşların, kaçak su kullanan kişileri ücretsiz olarak aranabilen ''VASKİ 185'' no’lu telefon hattı, VASKİ 0 552 185 0 185 no'lu Whatsapp hattı, https://vaski.gov.tr web site adresinde bulunan bilgi edinme-sayaç arıza başvurusu-online arıza forumu-çözüm masası butonlarını tıklamaları veya VASKİ Müdürlüğüne şikayetlerini yapmaları çalışmalara  destek sağlayacaktır. ifadelerine yer veren Abone İşleri Daire Başkanlığının son üç ay'da yaptığı  çalışmalar sonucunda, sayaçsız, iptal edilen, tutanak tutulan, ceza kesilen ve abonesiz 7914 aboneye işlem yapıldı. Bunların 1950' si abonesiz, 2065'si sayaçsız, 210 ceza kesilen, 1867’si bahçelerde köreltilen ve 302 tane aboneye tutanak tutuldu" ifadeleri yer aldı.

izmir escort