VASKİ, yeni hat çekimi çalışmalarını sürdürüyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ), halkın sağlıklı suya kavuşması için yaptığı atılımlar büyük takdir gördü. VASKİ tüm su depolarını temizleyerek seramik kaplama yaparken, bir yanda da yeni su hatları çekerek halkın tem

VAN 3.12.2018 10:42:38 0
VASKİ, yeni hat çekimi çalışmalarını sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Doğu ve Suvaroğlu Caddelerinde başlatılan su boruları değişimi ve yeni hat çekimi işlemleri ekiplerin büyük özverisiyle devam ederken, vatandaşlar bu büyük hizmetten dolayı teşekkürlerini dile getiriyor.

  Suvaroğlu Caddesinde çalışmalar tamamlanırken Doğu Caddesinde ise çalışmalar olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerin büyük özverisiyle sürüyor.

  Doğu caddesinde devam eden yeni su hattı çekimleri ile Karşıyaka ve Hacıbekir Mahallesinin daha verimli ve sağlıklı su alabilmesi sağlanıyor.

   Aynı zamanda evsel bağlantılar da yapılarak iki mahallenin su sorunu tamamen çözülecek.

   Sebze Halinin Şabaniye kavşağından başlanarak 400’lük 3 bin 680 metre, Veysel Karani Caddesinden Doğu Caddesine iki nolu su deposundan ise 1 km’lik 400’lük çelik boru çekilerek uzun vadeli bir çözüm getiriliyor.

   Yıllardır Hacıbekir ve Karşıyaka Mahallesi için sıkıntı olan temiz ve sağlıklı su konusunun tamamen giderilmesi için de toplamda yaklaşık 11 Km’lik bir hat çekimi gerçekleştiriliyor.

    Konu ile ilgili konuşan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bilhassa sağlıklı su konusunu çok önemsiyoruz. Bunun için gereken tüm tedbirleri aldık. Şimdiye kadar ihmal edilen Hacıbekir ve Karşıyaka Mahallesi için yeni projeler devreye aldık. Aldığımız tedbirler yaptığımız çalışmalar ile uzak yakın tüm yerleşim birimleri hizmetle tanıştı. Biz hizmet etmekle mutlu oluyoruz. Hizmette ayrım yapmadan her yerleşim birimine hizmet eden tüm ekibimi kutluyorum” şeklinde konuştu.