VASKİ: Sorun çözülecek

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, şikayet üzerine gittiği Abdurrahman Gazi Mahallesinde ilginç bir olaya şahitlik etti. Daha önce döşenen kanalizasyon hatlarının evlerin altından geçtiğini öğrenen Tekata

VAN 18.11.2017 10:43:44 0
VASKİ: Sorun çözülecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

VASKİ Genel Müdürü Tekataş, Abdurrahman Gazi Mahallesine giderek, muhtar ve mahalleli ile bir araya geldi. Mahallelerde incelemelerde bulunduğunu, sorunları yerinde tespit ederek, muhtar ve mahalleliyle birlikte çözüm aradıklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Abdurrahman Gazi Mahallesinde de sorunları yerinde dinleyerek, çözüm sözü verdi.
Abdurrahman Gazi Mahallesinde ki incelemlerde gördüğü bir durum karşısında şaşırdığı belirtilen Tekataş'ın, mahallede daha önce döşenmiş kanalizasyon hatlarının evlerin altından geçtiğini ve ekiplerin müdahale edemediğini öğrenince, durumu hayretle karşıladığı kaydedildi.
Mahallede düzenlenen toplantıda konu ele alındı. Toplantıya; Kanalizasyon Dairesi Başkanı Nazım Akman, Mahalle Muhtarı İsa Öznur ve mahalle sakinleri de katıldı.
Abdurrahman Gazi Mahallesi Bediüzzaman Caddesine bağlı bazı sokaklarda kanalizasyon ve içme suyu yetersizliğine ilişkin bilgi veren Mahalle Muhtarı İsa Öznur; “Bu sokaklarımızın bazılarında vatandaşlar kendi imkanlarıyla hat çekmiş, fakat hat evlerin altından gittiğinden ciddi sıkıntılar oluşmaktaydı, sorun yaşandığında müdahale edilemiyor, sorunlar uzun süre çözülemiyordu. 20 yıldır devam etmekte olan bu durumu ben ve mahallelim VASKİ Genel Müdürümüzle görüştük, kendisi sağ olsun mahallemize gelerek sorunu yerinde görüp çözülmesi talimatını verdi” diye konuştu.
Kanalizasyon ve içme suyu yetersizliği olan sokaklarda incelemede bulunan Tekataş; “Sorundan yeni haberimiz oldu, biz de teknik ekipten arkadraşlarımızla gelip sorunu yerinde göreliem istedik.  Kanalizasyon hatları evlerin altında kalmış ve gelişi güzel bir şekilde caddeden geçen hatta bağlanmış. Bu nedenle arıza ya da tıkanma gibi durumlarda müdahale edilmesi neredeyse imkansız hale gelmiş. Bu sorunu 2018 yılı çalışma programı içinde acil işler arasına aldık. En kısa sürede bu sorunu çözmüş olacağız. Sorunları yerinde görüp sorun yaşayan vatandaşımız ve mahalle muhtarımızla birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Bu şekilde başarılı ve kalıcı hizmetlerimizi yapmış oluyoruz. Bu çalışma prensibimizle yola devam edeceğiz. Van'ı alt yapısı tamamlanmış büyükşehire yakışır hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı. / Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi