VASKİ, İÇME SUYU KULLANIMI İÇİN UYARIDA BULUNDU

İçme suyunu bahçe sulamasında kullanana 2000TL ceza

VAN 24.07.2017 21:47:06 0
VASKİ, İÇME SUYU KULLANIMI İÇİN UYARIDA BULUNDU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünce içme suyu şebekesiyle bahçe sulayanlar hakkında yasal işlem başlatacak. 
VASKİ Abone Dairesi Başkanlığı Kaçak ekiplerince başlatılan çalışma sonrası, İçme Suyu şebekesiyle bahçe sulaması yapanlar hakkında tutanak tutularak yasal süreç başlatılacağını duyurdu. 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Yaşanan sıkıntının temelinde  su tüketiminin bilinçsizliği ve içme suyu şebekesiyle bahçe sulaması yapıldığından kaynaklanmaktadır.

İsraf edilerek kullanılan suyun boşa akıtılmaması ve içme suyunu bahçesini sulayarak komşusunu susuz bırakanlara 2000 TL para cezası ve yasal işlem başlatılacağını belirten VASKİ bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Abonesiz İçme Suyu Kullanımı Yasal Değil

Abonelik için geç kalmayın

 

Su kaybının önüne geçmek ve israfı önlemek amaçlı başlatılan çalışmalarda, abonesiz içme suyu kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Abonesiz su kullanımı kaçak kullanıma gireceğinden yasal işlem yapılmadan aboneliklerin yapılmasını isteyen VASKİ, Büyükşehir yasası ile birlikte köy' lerin mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinin 2019 yılına kadar yapmaları dahilinde yapı ruhsatı ve kullanım izinleri istenmeyecektir. bu fırsatı kaçırmamaları istenildi. Ayrıca mahalle statüsü kazanan yerleşim yerlerinde abonelik yapanlar su bedeli tarifesi üzerinden Yüzde 25 tahsil edilecektir.