VASKİ, hizmette dağ-taş dinlemiyor

Van’ın Gürpınar İlçesi Üçgen Mahallesine yeterli içme suyu verilmesi için Van Su ve Kanalizasyon İdaresi harekete geçti. 2 km mesafeden mahalleye yeni su hattı çekilmesi amacıyla ekipler dağ-taş dinlemeden çalışmalara start verdi.

VAN 5.10.2018 11:53:49 0
VASKİ, hizmette dağ-taş dinlemiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), uzak yakın demeden vatandaşın taleplerine ulaşarak çözüm için çaba harcıyor.

  Gürpınar İlçesine bağlı 90 hanelik Üçgen Mahallesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek için yapılan çalışmalar zorlu geçiyor. Köyün yetersiz kalan içme suyuna ek olarak yeni bir hat çekilmesi çalışmaları başlatıldı.

   Mahalleye 2 km uzaklıkta tespit edilen kaynak suyuna ulaşmak için önce iş makineleri yolu açmaya çalışıyor. Yolun açılmasından sonra ekipler mahalleye suyu ulaştırmak için ek 600 metrelik isale hattı çekerek sorunu giderecek.

   Mevsimin el vermesi halinde kısa zamanda hattın çekilerek, suyun mahalleyi ulaşması sağlanacak.  

   Üçgen Mahallesi Muhtarı Sadrettin Sönmez, “Özellikle yaz aylarında büyük su sıkıntısı yaşanıyor. VASKİ taleplerimizi beklemeden cevaplandırdı. Ekipler araştırma yaparak yeni kaynak buldu. Eski hattımıza ek olarak yeni hat çekilerek, susuzluk çilesi sona erdirilecek. Emeklerinden dolayı VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Güney Bölge Müdürü Tevfik Ergenç ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

istanbul jigolo