VASKİ GENEL MÜDÜRÜ VATANDAŞIN EVİNDE SORUNLARINI DİNLEDİ

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, sorunlarını ileten vatandaşların sorunlarını yerinde görüp çözüm üretmek için vatandaşları evinde ziyaret etti.

VAN 15.09.2017 13:25:43 0
VASKİ GENEL MÜDÜRÜ VATANDAŞIN EVİNDE SORUNLARINI DİNLEDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Göreve geldiği günden beri ziyaretleri kabul ederek vatandaşların sorunlarını dinleyen Tekataş, vatandaşa geri dönüş sağlayarak sorunları yerinde inceleyip çözüm yolları arıyor.
VASKİ Genel Müdürlük makamına gelerek sorunlarını ileten Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir ve beraberindeki mahalle sakinlerine kısa sürede dönüş yaparak mahalleye giden Tekataş, “Su sorununu sondajla hal etmek maliyeti artırdığı gibi geçici bir çözüm olacaktır, biz buna karşıyız. Üst katta kalan ve yeni yerleşim alanları oluşturan bu mahallemizin su sorununu çözmek için sondajların çözüm olamayacak ve elektrik gibi harcamalarla zarardan öteye geçmeyecektir. Bunun için kalıcı bir çalışma yapmalıyız.” dedi.

Yeni yapılan 30 binlik su deposuna değinen Tekataş, “Yeni yerleşim alanının su sıkıntısını gidermek için bir nolu su deposunun yanında yapımı devam eden 30 binlik su deposunun bitimiyle buraya su vermek daha mantıklı olacaktır. Depomuz bu yılsonuna kadar bitmiş olacak. DSİ' nin yapmış olduğu içme suyu deposunun daha erken sürede bitirilmesi için sayın valimize konuyu aktaracağım. Yapılan yeni evlerinde içme suyu bağlantılarının yapımı sonrası aboneliklerin yapılması için sizden destek bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ KAYIP KAÇAĞI ÖNLEMEK, EN UCUZ İÇME SUYUNU VAN' A KAZANDIRMAKTIR”

Sözlerine devam eden Tekataş, “İçme suyunda kayıp kaçak oranı yüksek olan bir kentte yatırım ve hizmet vermek günü kurtarma çalışmalarına döner.  Kayıp kaçağı önlemeli, içme suyunu kayıt altına almalı ve kurumumuzun daha iyi hizmet verebilmesi için gelirimizi artırmalıyız. Kayıp kaçağı önlediğimiz vakit içme suyumuzu kayıt altına almış olacağız. Bundan sonraki hedefimiz kendi cazibesiyle doğal su kaynağı içen illerden biri olan Van kentini en ucuz sağlıklı suyunu içen kent haline getirmek olacaktır.” şeklinde konuştu.
Ziyaretlerinden dolayı Tekataş’a teşekkür ettiğini dile getiren Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir,  “Kendisine ilettiğimiz sıkıntımıza çözüm bulmak için sokaklarımızda dolaşarak evimize kadar gelerek bizi tekrar dinleyen VASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ederim. Kendisi de bizim gibi düşünerek sondaj yoluyla su getirmenin maliyetli ve geçici bir çözüm olacağını söyledi. VASKİ Müdürümüz Ali Tekataş' ında belirttiği gibi yeni su deposundan su getirilirse sıkıntımız giderilmiş ve bu sayede kalıcı hizmet gelmiş olacaktır. Kendisine ve ekibine teşekkür ederim.” diye konuştu.

VASKİ GENEL MÜDÜRÜ VATANDAŞIN EVİNDE SORUNLARINI DİNLEDİ