VASKİ elektrik trafoları tahrip edildi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ait su depolarında bulunan elektrik trafoları, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edilip kullanılamaz hale getirildi.

VAN 20.03.2019 10:34:59 0
VASKİ elektrik trafoları tahrip edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

       VASKİ’ye ait trafolar tahrip edilirken, depoda bulunan malzemeler de büyük zarar gördü. Halkın susuzluk çekmesine neden olay olayda kurumda binlerce lira zarara uğratıldı.

            Trafoların elektrik aksamları sökülerek tamamen işlevsiz hale getirilmesi şaşkınlıkla karşılandı. Hizmeti sabote etmeye yönelik bu olayın araştırılarak ortaya çıkarılması için resmi makamlara gereken başvurular yapıldı.

           Son aylarda toplamda 7 adet trafoyu tahrip eden ve malzemeleri çalan faili meçhul kişiler halkı susuzluğa mahkûm ederken, kurumu da büyük zarara uğrattı.

         Bilhassa kırsal kesimde bulunan VASKİ su depolarında meydana gelen hırsızlık ve tahrip olayında bazı depoların duvarları delinirken bazılarının da camları ve korkulukları kırılarak hırsızlık gerçekleştirildi.

          VASKİ hizmetlerini aksatmaya ve sabote etmeye yönelik olarak gerçekleşen olaylar için Savcılık ve emniyete suç duyurusunda bulunularak olayın faillerinin yakalanması için çalışmalar başlatıldı. VASKİ tahrip edilen trafoları tekrar onararak halkın susuzluk çekmemesi için gereken tedbirleri aldı.