VASKİ ekiplerinden kaçak su hattı çekenlere ani baskın!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) kaçak su hattı çeken ve içme suyunu sulama amaçlı kullananlara karşı yeni radikal tedbirler aldı. 20 ekip sahada denetimlerini sürüyor.

VAN 2.07.2018 15:04:15 0
VASKİ ekiplerinden kaçak su hattı çekenlere ani baskın!
Tarih: 01.01.0001 00:00
  VASKİ tarafından hazırlanan görsel materyallerden oluşan afişler ve tanıtım broşürleri mahallelere dağıtılırken, denetimler de sürüyor.

   VASKİ tarafından yapılan açıklamada, kaçak su kullanımına çok ağır cezaların getirilmesi kararlaştırıldı. Bunun için harekete geçen ve yasal yollarla kaçak su kullananların önüne geçilmesi ve suyu azalan abonelerini hakkının korunacağı açıklandı.

   Bilhassa yaz aylarında kullanılan kaçak suyun artması ve bağ bahçe sulanmasından dolayı sıkıntılar baş gösterdi. Bazı semtlerde suyun azalması şikâyetleri üzerine hareket geçen VASKİ ekipleri, 20 ekiple Van genelinde kaçak su operasyonu başlattı.

   Sıkı bir denetim ile sürdürülen kaçak su takibi için ekipler gece gündüz bu konuda çalışma yürütüyor.  Su israfına yol açan kaçak kullanımının tamamen önüne geçmeyi hedefleyen VASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Kaçak Su Şube Müdürlüğü büyük bir çalışma başlattı.

   Van’a içme suyu sağlayan Bejingir kaynağından suyun  3,5 milyon nüfusa yetecek kadar bir kapasiteye sahip olmasına rağmen bilinçsiz kullanımdan dolayı 600 bin nüfusa bile yetmediğinin gerçeği dile getirildi.

   Şu  anda depolara saniyede 5 ton su pompalandığı,  Van’da israf ve kaçak suyun olmadığı takdirde Van'ın kaynak suyunun yeterli olduğu açıklandı.

   VASKİ ekiplerinin bilhassa yaz aylarında artan kaçak su kullanımının önüne geçkmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve kesinlikle bu olaya göz yumulmayacağı belirtilerek, en ağır cezaların verilmesi için ekiplerin seferber edildiği, düzenli su ücretini ödeyen duyarlı abonelerin hukukunun korunması için hiç bir fedakârlıktan kaçınılmayacağı gerçeğine dikkat çekildi.