VANTB'den ihtiyaç sahiplerine yardım…

Van Ticaret Borsası (VANTB) tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi 750 aileye temel gıda paketleri dağıtıldı.

VAN 29.06.2015 15:18:06 0
VANTB
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili bir açıklama yapan VANTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Memduhoğlu yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında yaptıkları bu etkinliğin geleneksel hale geldiğini ve bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Üçüncü dönemde de Yönetim Kurulu ve Meclis katkılarıyla Van'da birçok farklı noktada belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını söyleyen Memduhoğlu "Bu yıl da yaklaşık 750 paketten oluşan yardımları Ramazan arifesinden başlayarak hızlı bir şekilde dağıtıyoruz. Ramazan ayı kardeşlik duygularının pekiştiği güzide bir zaman dilimi. Sürekli yapmamız gereken ancak çoğu kez ihmal ettiğimiz bir husus burada önem kazanıyor. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' şuuruyla hareket edip zor durumda olan, ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaşmalı, onların sofrasına gücümüz nispetince katkıda bulunmalıyız" dedi.
Yardım paketleri dağıtımında yer alan ve ihtiyaç sahibi ailelerle görüşen VANTB Meclis Başkanı Nayif Süer ise, Van'ın son yıllarda büyük göç aldığını ve bu göçlerin büyük çoğunluğunun Suriyeli vatandaşlardan oluştuğunu ifade ederek "Hemşerilerimizin sofrasına kardeşlik ve iyi niyet duygularıyla küçük bir ekleme yaptık. Suriye'den çeşitli nedenlerle, savaş coğrafyasından buraya göç eden kardeşlerimizi de unutmadık. Ramazan ayının bereketi herkese ulaşsın, biz de buna ufak bir vesile olalım istedik" diye konuştu.
VANTB personeli tarafından hazırlanan paketlerin dağıtımı Akköprü, İstasyon, Hacıbekir, Esenler, Yalım Erez, Bostaniçi mahallelerinde devam ediyor. Borsa yetkilileri, bu hafta sonuna doğru dağıtımların tamamlanacağını söyledi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi