Vanspor'lu Erkan: Van'ın gönlümde yeri başkadır

'TRABZONSPOR'U YENDİĞİMİZ MAÇI ASLA UNUTAMAM'

VAN 25.05.2015 10:16:24 0
Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 1994-96 sezonunda Vanspor forması giyen, Trabzonspor'a attığı golle Van'ı ligde tutan ve Trabzonspor'u şampiyonluktan eden futbolcu Erkan Avseren, 15 yıl sonra yeniden Van'a geldi. Trabzon galibiyeti sonrası, 'Van Canavarı' lakabı takılan Erkan, Van'ın ikinci memleketi olduğunu belirterek, 13-14 şehirde futbol oynadım. Van insanı gibi sıcakkanlı insanlar görmedim. Van'ın benim gönlümde yeri başkadır" dedi.
Bölge: Bişar Ulutaş
Vanspor'da forma giydiği dönemler özellikle defansın en sağlam futbolcusu olarak bilinen, ancak en büyük popülaritesini 1996 yılında sezonun bitmesine üç hafta kala Trabzonspor'a attığı golle elde eden Erkan Avseren Van'a gelerek hasret giderdi.
 İşadamı İlhan Kaya'nın konuğu olarak kente gelen Vanspor'lu Erkan, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M.Emin Tuğrul'un verdiği kahvaltıda gazetecilerin sorusunu yanıtladı.
Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda verilen kahvaltıya; Erkan Avseren'ın yanı sıra; İşadamı İlhan Kaya, Van TSO Başkan Vekili Halit Yakut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M.Emin Tuğrul, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, İşadamı Mahmut Köroğlu, Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı M.Muhsin Bayram, Yönetici Eşref Ukay, TEDAŞspor Antrenörü Fahri Baştürk ve gazeteciler katıldı.
 
"VAN BENİM İKİNCİ MEMLEKETİM"
Eski Vanspor'lu Erkan Avseren, uzun süredir Van'a gelmediğini, bugün ise hasret giderdiğini anlatarak, "Van'a gelmeyeli yaklaşık 15 yıl oluyor. Ama gönlümde Van'ın yeri başka. Van gerçekten de benim en fazla sevdiğim bir şehirdir. Aslen Bingöllüyüm, ama Van benim ikinci memleketim. Çünkü Vanspor'da oynadığım dönemler, benim için en güzel yaşantılarımın olduğu dönemlerdir. Bu vesileyle İlhan Kaya ağabeyimiz, Gülgeldi Ailesi aracılığıyla buraya geldim. Herkesi çok özlemişim, bunu bir kez daha anladım. Burada ayrı duygular yaşıyorum. 95-96 yılında futbol hayatımda belli değişimlerin olduğu şehirdir Van. Buradayken Galatasaray ve Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu, ama Beşiktaş'a transfer oldum. 13-14 takımda oynadım, ama Van'ın samimiyetini, Vanlı insanların sıcakkanlılığını hiçbir yerde görmedim. Kalbim hep Van'la oldu. Bugün bu şehirde olmak beni çok mutlu etti. Tabi zaman geçti ve bizler de şimdi teknik direktörlük yapıyoruz. Beşiktaş'ta A2 Takımı'nı çalıştırıyorum. Babamın hastalığı nedeniyle görevimi bıraktım. Babam rahmete gitti, şimdi bazı takımlarla görüşmelerim sürüyor. Hayırlısı ne ise o olsun istiyoruz" diye konuştu.
Bir gazetecinin 'Büyükşehir Belediyespor Takımı'nı çalıştırmak ister misiniz?' sorusunu yanıtlayan Erkan Avseren, "Biz buraya sadece hasret gidermek için geldik. Ama dediğim gibi biz Vanlı olarak biliniyoruz. Van'ın takımı Büyükşehir Belediyespor şu an hak ettiği yerde değil. Bu kent, futbol mazisi çok iyi olan bir kent. Van'ın nüfus arttı, büyüdü, ama şu an 3. Ligde. İnşallah önümüzdeki yıllarda Büyükşehir Belediyespor çok iyi yere gelir. Ben her zaman için göreve hazırım. Hoca olmak önemli değil, elimden gelen desteği sunmaya hazırım" ifadelerini kullandı.
 
"TRABZONSPOR'U YENDİĞİMİZ MAÇI ASLA UNUTAMAM"
1996 futbol sezonunda sezonun bitmesine üç hafta kala Trabzon deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyet ve 23. Dakikada attığı golü hiçbir zaman unutamadığını belirten Erkan Avseren, "Vanspor olarak o sezon küme düşme potasındaydık. Trabzon, Denizli deplasmanı ve Fenerbahçe ile evimizde oynayacağımız bir maç vardı. Bize dört puan lazımdı. Trabzonspor maçında herkes bizim çok rahat yenileceğimizi düşünüyordu. Biz Trabzon'da sahaya çıktığımızda tribünler şampiyonluk narası atıyordu. Her yeri süslemişlerdi. Ben bizim o dönemki hocamız Ali Osman Renklibay'a ileride oynamam gerektiğini, kontratakları değerlendireceğime dair söz verdim. O da kabul etti. 23. Dakikada Bernard'a top geldiğinde o Erhan Namlı'nın pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldım, yapacağım tek şey kalecinin bacakları arasında topu filelerle buluşturmaktı. Ben de onu yaptım ve golü attım. Sonraki dakikalarda birçok gol pozisyonu bulmalarına rağmen gol atamadılar ve biz o tarihi maçı kazandık" dedi.
Trabzonspor maçının hayatının en önemli maçı olduğunu dile getiren Vanspor'lu Erkan, "Ben hayatımda böyle bir maç görmedim, yaşamadım. Maç bittikten sonra, Trabzonspor şoktayken, biz seviniyorduk. Gecenin 01'ine kadar stattan çıkamadık. O gece Rize'ye gittik. Oradaki Fenerbahçeliler de bizi coşkuyla karşıladı. Farklı duygular yaşadık. Bir sonraki hafta Denizli'den de bir puan aldıktan sonra, evimizde Fenerbahçe'ye mağlup olduk. Onlar şampiyon oldu, biz de ligde kaldık. Ben o dönem Fenerbahçe'ye gitmeyi düşünüyordum. Ama Beşiktaş nasibimizde varmış. Vanspor Kulübü'ne de iyi bir para verildi ve ben Beşiktaş'a transfer oldum" dedi.
İşadamı İlhan Kaya ile ilgili de konuşan Erkan Avseren, "İlhan bey yönetimde olduğu dönemlerde her konuda bizlere yardımcı oldu. Hatta hiç unutmam, akşam tesislerde çok üşüdüğümüzü söylediğimde birçok odaya elektrikle kalorifer peteği göndermişti" diye konuştu.
İşadamı İlhan Kaya ise bir dönemler Vanspor sevgisinin bütün şehre hakim olduğunu, son yıllarda Van'da spora olan ilginin azalmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti.
Daha sonra Erkan çeşitli futbol takımlarındaki anılarını anlatarak davetlilere güzel dakikalar yaşattı. Objektiflere toplu olarak verilen pozun ardından program sona erdi.