VANMED: PKK bu eylemlerinden vazgeçmeli VİDEO HABER

Van Medya Mensupları Derneği (VANMED) Başkanı Abdulvahap Akkay, İLKHA muhabiri Ali Adiyaman'ın PKK'liler tarafından kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Adiyaman'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

VAN 28.08.2014 18:10:54 0
VANMED: PKK bu eylemlerinden vazgeçmeli VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman’ın PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösteren VANMED Başkanı Abdulvahap Akkay, yaptığı açıklamada kaçırılan muhabir Ali Adiyaman’ın derhal serbest bırakılması için herkesi göreve çağırdı.

 

“Asıl faşist PKK’dir”

VANMED Başkanı Akkay, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Dağcılar köyünde PKK tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılmasını kınadıklarını belirterek, “VANMED olarak kaçırılan Ali Adiyaman’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. PKK bu eylemlerinden vazgeçmesini temenni ediyoruz. Bu olay öncesine bakıldığı zaman aslında PKK faşist yapısı ile geçmişte yaptığı gibi günümüzde de çeşitli kaçırılma olaylarına, çeşitli PKK katliamlarına şahit oluyoruz. Bunun tek sebebi kendinden başka güçleri kabul etmeme ve bunu sindirmedir. Bunun bir diğer adı da faşizmdir. Aslında PKK baktığımızın zaman kendileri de zaman zaman faşizme karşı olduklarını ifade ediyorlar. Ama bölgemizdeki en büyük faşist yapının da aslında kendileri olduğunu görmezler.” diye konuştu.

 

“Halk PKK’ye teslim edildi”

PKK’nin bu saldırılarından artık vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Akkay, “Özellikle bölgemizde bu daha sık yaşanıyor. PKK’nin bu saldırılarından artık vazgeçmesi gerekiyor. Malumunuz sözde bir barış süreci var ve bu barış sürecinde buradaki halk ne yazık ki PKK’ye teslim edildi. Burada yaşayan halkın can güvenliği yok. Burada tamamen faşist bir yapı var ve bu faşist yapı kendisi dışındaki hiçbir gücü kabul etmiyor ve sindirme yoluna gidiyor. Çeşitli olaylar, çeşitli yaralanmalar ve çeşitli kaçırılmalar olmuştur ve en son kendi köyüne akraba ziyaretine giden İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman Silvan’ın Dağcılar köyünde PKK tarafından kaçırılmıştır. Van Medya Mensupları Derneği olarak Ali Adiyaman’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.