Vanlı turizmciler arayış içinde

Van’daki turizm şirketleri ve otel sahipleri, Van’ın turizm açısından durgun bir dönem yaşadığını söylüyor. Otellerdeki doluluk oranlarına dikkat çeken turizmciler, iç ve dış turizm konusunda tatmin edici bir durum yaşanmadığını

VAN 14.11.2018 11:15:17 0
Vanlı turizmciler arayış içinde
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Otel sahibi Lokman Polat, turizmde durgun bir dönem yaşandığını belirtirken, Flyone Turizm sahibi Muhammet Enes Özkılıç da, durgun olan turizm sezonunu hareketlendirmek için bir dizi girişimlerde bulunduklarını anlattı. Özkılıç, "Şu anda Van Kahvaltısı Günü diye bir çalışmamız var. Kış turizmini canlandırmak için birkaç projemiz var, bu Van Gölü Ekspresi ile ilgili bir çalışma. Şu an bu konu ile ilgili görüşme halindeyiz. Durgunlaşan turizmi canlandırmak için bizler de bir çaba içindeyiz. İnşallah çabalarımız sonuç verir. El birliği ile, kış  turizmini canlandırmak için yeni arayışlara girmeli ve yeni projelerle kentimize turist getirmeyi başarmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

"DOLULUK ORANI DÜŞÜK SEVİYELERDE"

İran başta olmak üzere, iç turizmde de bu aralar durgunluk yaşandığı ve bu durumun özellikle de otelcileri zora soktuğu ifade edildi. Van’daki otellerde doluluk oranının şu sıralarda düşük seviyelerde olduğu belirtiliyor.
Dosco Otel sahibi Lokman Polat, kendi işlettiği otelde normal bir doluluk olduğunu, ancak komşu otellerde durumun düşük olduğunu bildiğini belirterek, “Benim otelde bugün doluluk oranı yüzde 70-75 civarında, ama komşularımda bu oran çok daha düşük seviyelerde.” dedi.
Bu sıralar, dışarıdan az sayıda turistin geldiğine dikkat çeken Polat, “Bunların yüzde 1’i Avrupa, yüzde 10’u İran, geriye kalanı da firma temsilcileri diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Özellikle İran’dan gelen turist sayısındaki düşüşün nedenleriyle ilgili de görüşlerini açıklayan Polat, şöyle dedi: 

“Genel olarak işler düştü. Bizim paramızın değerinin İran’da yükselmesi, sınır kapısında yaşanan sorunlar, bir de küçük araçların ticaret amacıyla gidip gelmesi o da olumsuz etkiliyor. Onun dışında kayıtsız konaklama yerleri de yine kayıtlı otelleri etkileyen faktörlerden biri..”

 

“SIKINTILI DURUMDAYIZ"

Flyone Turizm sahibi Muhammet Enes Özkılıç da, Van’ın, turizm açısından sıkıntılı bir dönem yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“Açıkçası şu anda turizm açısından kötü bir durumdayız. Ne tur yapabiliyorsun, ne otel pazarlayabiliyorsun ki şu an İran pazarımız yok gibi. İç pazarımız da sıkıntılı, çünkü havalar da soğudu, bu dönem gelmiyorlar. Daha çok yazın geliyorlar. O nedenle şu anda otellerde doluluk oranı düşük seviyede.”
 

UÇAK VE HAVAALANININ DURUMU

Uçak sayısına ve havaalanında süren tadilata da dikkat çeken Özkılıç, “Dediğim gibi İran pazarımız yok seviyede, dönen iç pazarla dönüyor, şirketlerle dönüyor, çok az bir kısım da dış pazar. Uçak sayısı da az ve fiyatlar yüksek olunca bu da sirkülasyonu olumsuz yönde etkiliyor. Havaalanında da çalışmalar halen sürüyor, o da ayrı bir etken. Biz bu sene 5 tane uçuşumuzu kaybettik. Bu 5 tane 6 tane uçağı kaybetmemiz bize ciddi bir şekilde mal oldu.” diye konuştu.

 

"PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"

Özkılıç, kışın turizmin canlanması noktasında bazı projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade ederek, “Şu anda Van Kahvaltısı Günü diye bir çalışmamız var. Kış turizmini canlandırmak için birkaç projemiz var, bu Van Gölü Ekspresi ile ilgili bir çalışma. Şu an onlarla görüşüyoruz. Kısacası şu anda durgunlaşan turizmi canlandırmak için bizler de bir çaba içindeyiz. İnşallah çabalarımız sonuç verir."

Özel Haber: M. Selim KURT

Vanlı turizmciler arayış içinde

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
büyükorhan escort