Vanlı turizmci Özkılıç; “Rağbet çok, yer yok”

Flyone Turizm sahibi ve Genç MÜSİAD Başkanı Muhammed Enes Özkılıç, Nevruz tatili nedeniyle İranlıların 20 gün boyunca Van'a geleceğini söyleyerek; “100 bin gibi İranlı turist hedefi konulmuş. Ben açık ve net diyebilirim ki, gelenleri

VAN 19.03.2018 10:18:20 0
Vanlı turizmci Özkılıç; “Rağbet çok, yer yok”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Nevruz tatili dolayısıyla çok sayıda İranlı turist Van'a geliyor. Kentte hem tatil yapan hem de alış-veriş yapan İranlılar sayesinde oteller ve turizmcilerle birlikte, giyim sektörü gibi birçok sektör de bu süreçte ekonomik anlamda verimli bir dönem geçiriyor.

 

NEVRUZ İÇİN ERKEN REZERVASYON
İran’daki Nevruz tatiline dikkat çeken Flyone Turizm sahibi ve aynı zamanda Genç MÜSİAD Başkanı Muhammed Enes Özkılıç, gelenlerin çok öncesinden rezervasyon yaptıklarını belirterek, “Nevruz tatili için İranlılar yaklaşık 6 ay öncesinden rezervasyonlara başlıyor. Uçak biletleri, otellerde konaklama, turlar, bu tür rezervasyonları daha önceden başlatıyorlar. İranlılar da artık Türkiye’nin nasıl bir ticaretinin olduğunu öğrendiler, önceden almanın, rezervasyon yaptırmanın daha avantajlı olduğunu biliyorlar. Bu sayede kendilerine daha ucuza otel, transfer ve uçak bileti almaya başladılar. Ve bu sayede acenteleri de aradan çıkardılar.” dedi.

 

“KAPASİTE YETERSİZ”
Nevruz tatili boyunca gelecek turist sayısı için 100 bin rakamının telaffuz edildiğini belirten Özkılıç, şunları sötledi:
“İranlı turist yoğunluğu dünden itibaren başladı. Nevruz tatili nedeniyle İranlılar yaklaşık 20 gün Van’da olacak. 100 bin gibi bir hedef konulmuş. Ancak ben açık ve net diyebilirim ki, gelenlerin sayısı 100 bini de geçer. Peki, kapasitemiz buna yetiyor mu? Gerçekten kapasitemiz yetmiyor buna, bu yoğunluğa cevap olamıyoruz.”

 

“SIKINTI YAŞAYACAĞIZ”
Tüm otellerin şimdiden dolu olduğunu, geçen yıl olduğu gibi bu sene de sıkıntı yaşanacağını tahmin ettiğini söyleyen Özkılıç, “Tüm otellerimiz şu an itibari ile yüzde 100 dolu durumda ve kimse rezervasyon almıyor. Bütün oteller dolu, şu an hiçbir otelde boş oda yok. Otelciler, ‘bir odaya 500 TL de teklif edilirse verecek yerim yok' diyor. Geçen sene de çok iddialı konuştum, mesela geçen sene Mart’ın başında hiçbir rezervasyon yoktu, Mart’ın 15’inden sonra bir yoğunluk oldu, İranlıların son dakika rezervasyonları çok oluyor ve bu sene de biz bu konuda çok sıkıntı yaşayacağız. Dışarıda kalan çok misafirimiz olacak. Yaşanacak olan bu yoğunluğun Nisan ayında da olacağına inanıyorum. Nisan ayının ilk haftası da yoğun geçecek. Nisan’ın 5’inden sonra ancak herkes yer bulabilecek.” diye konuştu.

 

“KALİTELİ HİZMET ŞART”
Turizmi geliştirmenin önemli kurallarından birinin kaliteli hizmet olduğuna dikkat çeken Özkılıç, şunları kaydetti:
“Van’da 2018 turizmi için iyileştirmeler var; mesela Valiliğin DAKA marifetiyle İranlılara yönelik Sanat Parkı’nın yanında danışma ofisini yapması gerçekten güzel bir olaydır. Bu danışma ofisi meselesini daha önce defalarca dile getirmiştim zaten. İranlılara yönelik konser çalışması var, Büyükşehir Belediyesinin, Valiliğin proje doğrultusunda çalışmaları var. Bunlar güzel şeyler ama ben her zaman diyorum, bu memlekette denetimler olmazsa, İranlıları en fazla tutabileceğimiz 3-5 senedir. Yani her konuda denetimler mutlaka olmak zorundadır. Gıdacısından, giyimcisine kadar… Fiyat bakımından, hizmet bakımından, her konuda dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum. Kaliteli hizmet yapalım, emin olun herkes gelecektir, turist sayımız her geçen sene artacaktır.”
 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: