Vanlı tüccarlar Kapıköy Gümrük Kapısının açılmasını istedi

Van Akil Tacirler Kurulu gerçekleştirdikleri olağan toplantısında Kapıköy Gümrük Kapısının açılmasını istedi.

VAN 12.10.2015 19:09:00 0
Vanlı tüccarlar Kapıköy Gümrük Kapısının açılmasını istedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan Van Akil Tacirler Kurulu olağan toplantısını Van TSO’da gerçekleştirdi. Kurul, toplantıda Kapıköy Gümrük Kapısının açılmasını istedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odasının seçilmiş olan üyelerinin dışında, fikrine, emeğine, saygınlığına itibar edilen Tüccar ve Sanayicilerden oluşan Van Akil Tacirler Kurulu, Van’ın ekonomik anlamda en önemli argümanı olan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın bir an önce açılması gerektiğinin altını çizdi.

Van Akil Tacirler Kurulundan yapılan açıklamada, “Van Kapıköy Gümrük Kapısının Van ekonomisi için çok önemli olduğunu kapalı olduğu 2 ayda daha iyi anlamış olduk. Kapıköy Gümrük Kapısının kapanması ile birlikte şehirde ekonomik canlılık sona ermiş olup, birçok tüccar ve esnafımız günü siftah yapmadan bitirmektedir.” denildi.

“Esnaf ve tüccarımız kan ağlıyor”

Esnaf ve tüccarların kan ağladığı belirtilen açıklamanın devamında, “Turizm sektörü başta olmak üzere kentteki birçok iş kolu can çekişmektedir. Bu nedenle Kapıköy Gümrük Kapısı amasız ve şartsız bir an önce açılmalıdır. Aksi takdirde Van kenti daha fazla bu kadar ağır bir ekonomik yükü kaldıramaz. Esnaf ve tüccarımız kan ağlıyor. Kent ekonomisi durma noktasındadır.” ifadelerine yer verildi.

Van Akil Tacirler Kurulu, Kapıköy Gümrük Kapısı açılması durumunda kurul olarak çalışan personelleri ziyaret edeceklerini sözlerine eklediler.