Vanlı sporcuların başarısı sürüyor

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Antalya'da yapılan Yürüyüş Olimpik Baraj Yarışmaları'na katılan Vanlı atletler Farklı kategorilerde Türkiye üçüncüsü ve altıncısı oldu.

VAN 27.01.2015 16:38:29 0
Vanlı sporcuların başarısı sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Türkiye Atletizm Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve Antalya Termessos Caddesinde yapılan Yürüyüş Olimpik Baraj Yarışmaları, Yıldız Kızlar ve Erkekler, Genç Kadın ve Erkekler, Büyük Kadın ve Erkekler kategorilerinde yapıldı. 

            Antalya'da yapılan Yürüyüş Olimpik Baraj Yarışmalarında 47 bayan 61 erkek toplam 108 sporcu mücadele etti. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımından ise yarışmalara katılan sporcularımızdan Hakan Ergin Genç Erkekler Kategorisinde 10 bin metre Türkiye Üçüncüsü olurken, Yıldız Erkekler Kategorisinde yarışmalarda mücadele eden sporcumuz Mehmet Bahşi ise 10 bin metre Türkiye Altıncısı oldu.
 Vanlı Atletizmciler kazandıkları dereceler sonucunda 2020 Olimpiyat ve Milli Takım Hazırlık kamplarına davet edildiler. 

             Müsabakalar sonucunda açıklama yapan Atletizm Antrenörü Nurettin Bilir, "Federasyonumuz tarafından düzenlenen, Yürüyüş Olimpik Baraj Yarışmalarına ilimiz adına katıldığımız sporcularımızdan iki farklı kategorilerde Türkiye Üçüncülüğü ve Türkiye Altıncılığı elde ettik. Bu başarılardan dolayı sporcularımız Hakan Ergin ve Mehmet Bahşi'yi tebrik ediyoruz. Bu yarışmalar sonucunda kazandıkları başarılı sonuçlar neticesinde 2020 Olimpiyat ve Milli Takım Hazırlık Kamplarına davet edilen sporcularımıza şimdiden katılacakları kampta başarılar diliyoruz" dedi.

            Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da "Milli takım ve olimpiyatlar yolunda önemli bir adım olan bu başarılarından dolayı sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyoruz ve başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.  

Bölge Gazetesi Haber Merkezi