Vanlı şairlerin dinletisi ses getirdi

Vanlı şairlerin İstanbul'da 'Gönlümdeki Memleket' sloganı ile düzenledikleri şiir dinletisi yoğun ilgi gördü. İstanbul Van Dernekleri Federasyonu'nun katkısı ile düzenlenen gecede, Van Şair ve Yazarlar Birliği üyeleri, okudukları şiirl

VAN 16.02.2018 19:34:10 0
Vanlı şairlerin dinletisi ses getirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İstanbul Eyüp Sultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde Vanlı şairlerin katıldığı "Gönlümdeki Memleket" adlı şiir dinletisiyle, keyifli bir program düzenlenmiş oldu.
   İstanbul Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat'ın sponsorluğunda gerçekleşen ve Van Şair ve Yazarlar Birliği üyelerinin şiirleriyle katkı sunduğu gecede, Van ağırlıklı şiirler okundu.
  İstanbul Van Dernekler Federasyonu' nun 'Her şey Van için' duygusu ve anlayışıyla düzenlediği dinleti, İstanbul'da ses getirdi.
 Gecenin mimarı Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat Bey olurken, geceye binlerce kilometre öteden Şehri Van'dan Barış Kul, Burhan Şahiner, Fesih Vural, Gökmen Sakin, Hakan Pütün, Latif Bakış, Mehmet Feyat, Muhsin Öztopçu , Mustafa Işık, Ümit Kayaçelebi, Yaşar Adıyaman, A.Yavuz  Yavrutürk katıldı. Ayrıca İzmir'den Nuran Benli, Balıkesir'den Ümran Öztürk ile İstanbul'dan Songül Altınkaynak katıldı. Programın sunumunu ise Can Batmaz yaptı.
   Programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, "Programımız oldukça güzel geçti. Okunan şiirler dinleyenler tarafından çok beğenildi. Açılış konuşması yapan İstanbul Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, sözkonusu programa katkı sunan değerli iş adamları ve katılan dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti. Donat, bundan sonra da kültür sanat faaliyetlerine ağlık vereceklerini açıkladı. Bizler de VAYAB olarak bundan sonra bu tür etkinliklerimizi devam ettirerek, kültür-sanat programlarının sürmesine vesile olacağız" dedi.
   VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle VAYAB olarak hazırlıkların sürdüğünü de sözlerine ekleyerek, "Herkese hiçbir ayırım yapmadan, ötekileştirmeden başta Van Dernekleri Federasyonu, Van Eğitim Kültür Vakfı ve Van işadamları derneği olmak üzere istanbul'da bulunan tüm STK'larımız ve derneklerimiz ile birlikte Van kültürüne katkı sunmalarını bekliyoruz. Bu tür etkinliklerin daha sıklıkla yapılmasını temenni ediyoruz. Van kadim bir kültüre sahip ve Van'ın zengin bir tarihi var. Memleketimize sahip çıkalım. Öz eleştiri yapalım ama onun öncesinde empati yapalım" ifadelerini kullandı.