Vanlı öğrencilerin projesi ilgi odağı oldu

Van merkez İpekyolu ilçesindeki Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni öğrencileri tarafından hazırlanan projeler düzenlenen program ile sergilendi.

VAN 29.05.2016 17:05:18 0
Vanlı öğrencilerin projesi ilgi odağı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

    Okul bahçesinde gerçekleştirilen program slayt sunum eşliğinde başladı. Ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

     ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ adı altında gerçekleştirilen sergide endüstriyel otomasyon teknolojileri, motorlu araçlar teknolojisi, İngilizce matematik alanı, metal teknolojileri, değerler eğitimi, makine teknoloji, elektrik ve elektronik teknolojileri ile mobilya iç mekan alanlarında hazırlanan projeler ilgi odağı oldu.

    Geçmiş yıllarda aynı okulda mezun olan bir çok katılımcının da hazır bulunduğu sergide makine bölümü öğrencilerinin yaptığı barış karşıtı top ve engelliler için engel aşan tekerlekli sandalye, pikniklerde güneş enerjisi ile telefonu şarj eden çanta, engelleri gösteren şapka gibi projeler ilgi odağı oldu. Okul bahçesinde mini top atışı yapan öğrenciler ise, zaman zaman kimilerini korkuturken, kimilerini de güldürdüler.
     Tekerlekli sandalye ile ilgili bilgiler veren projenin rehber öğretmeni Serhat Bozalt, küçük engelleri bu tekerler sayesinde aştığını belirtti. Şuan bunun el gücü ile yapıldığını ifade eden Bozalt, bunu geliştirme aşamasında olduklarını kaydetti. Bu tür sandalyelerin var olduğunu fakat 10 bin dolar gibi rakamlara satıldığını vurgulayan Bozalt, kendilerinin bunu 250 TL’ye mal ettiklerini kaydetti.
      Gezilen serginin ardından okul yönetimi tarafından mezunlara pilav ikram edilmesi ile program son buldu.