Vanlı öğrencilerden çevre duyarlılığı

Van İpekyolu Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, çevreye olan duyarlılıklarını okula bisikletleriyle gelerek gösteriyor.

VAN 28.05.2015 00:26:04 0
 Vanlı öğrencilerden çevre duyarlılığı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı (İLKHA)’na konuşan okul öğrencileri çevreye olan duyarlılıklarını göstermek için bisikletleriyle okula geldiklerini ve arkadaşlarını da buna teşvik ettiklerini belirttiler.

11. Sınıf öğrencilerden Mazlum Bayar, okula bisikletle gelerek hem günlük spor yaptıklarını, hem de bir nebze de olsa çevre kirliliğini engellemeye yönelik katkı sağladıklarını söyledi.

“Okullarımızda bisiklet park alanları oluşturulmalı”

Bisikletlerini  sağlıklı bir şekilde park edemediklerini belirten, Bayar, “Okula bisikletle geliyoruz fakat bisikletlerimizi park edeceğimiz bir alan yok.Okul müdürlüğünden veya yetkililerden bahçemizin bir bölümüne bisikletlerimizi park edebileceğimiz alanların oluşturmalarını istiyoruz.” dedi.

9. Sınıf öğrencisi Zal Aşan ise, özellikle öğrencilerin bisiklet kullanmaya teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nden okul güzergâhlarına bisiklet yollu yapmalarını istedi.

Bu projemizle farkındalık oluşturmak istiyoruz”

11.Sınıf öğrencilerinden Umut Yasin Çiftçi de, yaptıkları bu çalışma ile bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Çevre bilinci taşıyan öğrenciler olarak çevreye yararlı bir etkinlik yaptığımızı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Valilikten, öğrencilerin okula bisikletle gelmelerini sağlayabilecek projeler üretmelerini istiyoruz. Okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz desteklerini esirgemiyorlar. Bunun yanında yetkililerin de Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak bizlere destek vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bisikletle ulaşım hem ekonomik hem de daha sağlıklıdır”

Okulun müdür yardımcılarından Ahmet Çıkar ve öğretmenlerinden Ömer Faruk Örek’in de  okula bisikletle gidip gelerek, öğrencilere destek verdiği öğrenildi.

Öğrencilerinin başlattığı bu kampanyasının çok olumlu bir etki bırakacağına inandıklarını belirten Matematik öğretmeni Ömer Faruk Örek, şunları söyledi: “Malumunuz şehrimiz büyüdü trafik yoğunlaştı. Arabayla bir yerden bir yere ulaşmak çok zorlaştı. Kış şartları biraz zordu, fakat en azından ilkbahar-yaz mevsimlerinde bisikletleri ulaşım aracı olarak kullanmak gerekiyor.Aynı zamanda bisiklet hem ekonomik, hem de beden ile ruh sağlığı açısından da daha sağlıklı bir ulaşım aracıdır.”

Öğretmenlerde bisikletle okula gidip geliyor

Kendilerinin de bisikletle okula gelip gittiklerini belirten Örek,  “Teşvik konusunda arkadaşlarımıza destek veriyoruz ve bizler de bisikletlerimizde okula gidip geliyoruz. Mülki erkanların da bu konuda proje başlatıp, bisiklet alamayan öğrencilere destek vermelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bisikletleriyle okula giriş ve çıkışlarıyla görünen öğrenciler, birbirinden güzel görüntüler oluşturduğu görüldü.  (Murat Dalgın-İLKHA)