Vanlı Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Faruk Aydın, 'Doğu'dan Batı'ya Sanat Köprüsü Projesi' kapsamında Van'ın Muradiye ilçesinden Esenler'e gelen öğrencileri kabul etti.

VAN 14.05.2013 16:29:03 0
Vanlı Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

'Doğu'dan Batı'ya Sanat Köprüsü Projesi' kapsamında Van'ın Muradiye ilçesinden Esenler'e gelen öğrenciler, Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın'ı ziyaret ederek Van Depremi'ndeki yardımları için Esenler Belediyesi'ne şükranlarını ilettiler.

Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, 'Doğu'dan Batı'ya Sanat Köprüsü Projesi' kapsamında Van'ın Muradiye ilçesinden Esenler'e gelen öğrencileri kabul etti. Atışalanı İsmetpaşa İlk ve Ortaokulu'nun 'Kardeş Okul' olduğu Köşk İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileri, Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın'ı ziyaret ederek, Van Depremi'nde acılarını sarmaları için yardımlarını esirgemeyen Esenler Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler.

Esenler Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Van'da meydana gelen depremde büyük kayıplar yaşayan Vanlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuştu. 'Van İçin Kardeşlik Vakti' sloganıyla yürütülen yardım kampanyası kapsamında depremzedeleri yalnız bırakmayan Esenler Belediyesi'nin Van'a yolladığı acil yardım malzemeleri, eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin de yüzünü güldürmüştü. Köşk İlk ve Ortaokulu da, kendilerine her türlü yardımda bulunarak, o acı dolu günlerde yanlarında olan Esenler Belediyesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğretmenleri eşliğinde kendilerini ziyarete gelen öğrencileri Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, Başkanlık makamında kabul etti.

VAN DEPREMİ'NDEN DERS ALDIK

Öğrenciler ile tek tek sohbet eden Aydın, bu ziyaretin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek "Bu ziyaret, Doğu ile Batı arasındaki kardeşliğin bir sembolü oldu" diye konuştu. Depremin canlı tanıklarıyla yakından ilgilenen Aydın, Esenler Belediyesi olarak Van Depremi'nden gerekli dersi aldıklarını kaydetti. Olası bir Marmara depreminin etkilerinden yara almamak ve Esenler'in geleceğini teminat altına almak için ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Aydın, Belediye'nin yaptığı diğer çalışmalardan da kısaca söz etti.

BARIŞ TÜRKÜLERİ SÖYLEDİLER

Aydın, çocuklara büyüdüklerinde hangi mesleği seçmek istediklerini de sorduktan sonra hedeflerine, gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sistemli çalışmaları halinde ulaşacaklarını söyledi. Öğrenciler, ziyaret esnasında müzik öğretmenlerinin eşliğinde hep bir ağızdan barış türküleri de söylediler. Aydın da, ziyaretin sonunda öğrencilere hediyeler verdi ve kendilerini Esenler'de yeniden görmek istediklerini kaydetti.