Vanlı Kuyumcuların Satış Yapamama Sıkıntısı

Van'da altın fiyatlarının bir düşüp bir artması karşısında vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, kuyumcular ise düğün sezonu olmasına rağmen işlerinin olmamasından dertli.

VAN 11.09.2013 17:35:24 0
Vanlı Kuyumcuların Satış Yapamama Sıkıntısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da altın fiyatlarının bir düşüp bir artması karşısında vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, kuyumcular ise düğün sezonu olmasına rağmen işlerinin olmamasından dertli.

Düğünlerin yoğunlukla olmasına rağmen satışlarının kötü olduğunu ifade eden Gültepe Kuyumcusu'nun sahibi Mehmet NuriVan, çok ciddi sıkıntılar çektiklerini dile getirdi. Ellerinde altının bulunduğu, fakat vatandaşın bu düşüş ve yükseliş karşısında şaşkınlık yaşadığını anlatan Van, "Durum böyle olunca kimse altın almaya yanaşmıyor. Herkes altının akıbetinin ne olacağı konusunda bir şey kestiremiyor. Bu yüzden altın almaktan veya satmaktan dolayı çekince içerisindedir. Altının düşüşünün düğün sezonuna da denk gelmesi şu günlerde tekrar yükselişe geçmesi büyük bir sıkıntı oluşturdu. Bizler de iş yapamıyoruz. Birçok kuyumcu esnafımız günü satış yapamadan kapatıyor" dedi.

Konak Kuyumcusu sahibi Hüseyin Konak da, fiyatların düşmesi ve aynı anda yükselişe geçmesi ile birlikte vatandaşında ikilemde kaldığını belirterek, "Altının düşüşe geçtiği dönemlerde Türkiye genelinde kuyumcuların stoklarında altınlar tükendi. Gerek düğün sezonu ve gerekse düşüşten dolayı darphanenin altın vermediği gibi bir döneme denk gelmesi sıkıntıları da beraberinde getirmişti. Daha sonra yükselişe geçen altın yüzünden birçok insan bulamadığı altın yüzünden düğününü yapamadı. Bizde vatandaşlarımız kadar sıkıntılar yaşamaktayız. Nişanı, düğünü olan insanlar bu iniş ve yükseliş karşısında geri planda durduğu için haliyle bizler de iş yapamamaktayız. Umarım en kısa zamanda bu düzelir" dedi.

Çiçekler Kuyumcusu sahibi Fatih Çiçek ise, kuyumcu arkadaşlarının dile getirdiği gibi kendilerinin de işlerinin kötü olduğunu belirtti. İnsanların elinde nakit paranın olmadığını ifade eden Çiçek, "Bununla birlikte altındaki değişim tamamen vatandaşı korkutuyor. Altına parasını yatırıp zarar etmek istemiyorlar. Bu alışveriş olmayınca haliyle bizlerde büyük sıkıntı içerisine giriyoruz" ifadelerini kullandı.