Vanlı Kadınların Ermeniler Tarafından Öldürülmesi

Van Uluslar arası Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, 98 yıl aradan sonra Vanlı kadınların Ermeniler tarafından öldürülmesi anısına düzenlenen programa katılımla

VAN 10.09.2013 20:06:46 0
Vanlı Kadınların Ermeniler Tarafından Öldürülmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Uluslar arası Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, 98 yıl aradan sonra Vanlı kadınların Ermeniler tarafından öldürülmesi anısına düzenlenen programa katılımlarından dolayı STK temsilcilerine teşekkür etti.

Yazılı bir açıklama yayınlayan İrfan Ermiş, 1915-1918 yılları arasında Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'nda Ermeni çetelerince 50 Müslüman Vanlı kadının şehit edildiğini belirtti. 98 yıl aradan sonra ilk defa Van Gölü sahilinde bir anma programı düzenlediklerini ifade eden Ermiş, "Gıyabi cenaze namazı ve Van Gölü'ne 50 adet karanfil bırakma programına Türkiye'den ve Rusya, Azerbaycan, İran, Nahçivan ile Hollanda'dan gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, bu anma programında bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Van halkına, 98 yıl önce Ermenilerce yapılan katliamları unutmadık. Ama biz yine de ibadethanelerini açarak onlara ne kadar örnek insanlar olduğumuzu ve misafirperverliğimizi gösterdik. Bunun için Vanlı kadınlar için yaptığımız anma programına verdikleri desteklerden dolayı herkese ve emniyet birimlerine şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.