Vanlı halterciler Kütahya’dan 3 madalyayla döndüler

Kütahya’nın Simav ilçesinde yapılan Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcuları, farklı kategorilerde 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar.

VAN 27.03.2018 11:55:34 0
Vanlı halterciler Kütahya’dan 3 madalyayla döndüler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye Halter Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ve Kütahya’nın Simav ilçesinde 47 ilden 86 kız ile 177 erkek halterci olmak üzere toplam 263 haltercinin katıldığı Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı da katıldı. Vanlı sporculardan Eylül Armağan 69 kilo yıldız bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi, Nimet Şipi 63 kiloda Türkiye üçüncüsü olurken, yıldız erkekler kategorisinde mücadele eden Veysel Esen ise 56 kiloda Türkiye ikinciliği madalyasının sahibi oldu.


     Ödül töreni sonrası açıklama yapan Halter Antrenörü.
    Azad Güvener, 47 ilden toplam 263 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasına kız ve erkekler kategorilerinde toplam 5 sporcu ile katıldıklarını belirterek, “Sporcularımız farklı kilolarda ilimize 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar. 263 sporcunun birbirleri ile kıyasıya yarıştığı bu müsabakalarda ilimiz adına en güzel başarılara imza atan sporcularımızı yürekten kutluyoruz.


      Hedeflerimiz böyle güzel ve başarılı dereceler elde ederek ilimizden milli takım kadrolarına daha çok sporcu kazandırmaktır. Vanlı sporcularımız ilimiz adına yurtiçi ve yurtdışı birçok müsabakalarda en güzel başarılara imza atmayı başarmışlardır. Buradan bütün sporcularımızı tekrardan kutluyor, bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı il müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


     Gümüş madalyanın sahibi olan Eylül Armağan ise, Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasına arkadaşlarıyla katıldığını belirterek, “Bu şampiyonada başarılı sonuçlar elde ederek 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık. Hedefimiz daha çok çalışarak inşallah ilimizi ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmektir. Halter Van’da artık her geçen gün sevilen bir spor haline geldi. Katıldığımız her müsabakadan mutlaka şampiyonluklar ve madalyalar kazanıyoruz. Bugün burada yarışan bütün sporcu arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bizlere her zaman destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi