Vanlı Gazetecilerin Konya gezisi tamamlandı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti organizasyonu ile gerçekleşen Vanlı Gazetecilerin 3 günlük Konya gezisi tamamlandı.

VAN 5.10.2015 10:20:28 0
Vanlı Gazetecilerin Konya gezisi tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
02 Ekim Cuma günü Van'dan hava yolu ile Ankara'ya hareket eden gazeteciler, buradan hızlı trenle Konya'ya geçti.Burada Konyalı gazeteciler tarafından karşılanan basın mensupları Özkaymak Oteli'ne yerleşti.  İlk günkü program kapsamında Selçuklu Üniversi'ne geçildi.
Üniversitenin İletişim Fakültesi'nde değerlendirme toplantısına katılan gazeteciler, akşam yemeğinin ardından yeniden otele yerleşti.
Vanlı Gazeteciler 03 Ekim Cumartesi günü ise Konya'nın Beyşehir İlçesi'ni gezdi.
Beyşehir Gölü'nde yat turuna katılan Vanlı Gazeteciler, tarihi Eşrefoğlu Camii'ni gezerek cami hakkında bilgi aldılar.
Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilen yemeğin ardından tarihi Mevlana Türbesi gezilerek, Selimiye Camii'nde namazlar eda edildi.
Daha sonra Çumra ilçesinde Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olan Konya Torku'nun 8 kampusundan biri gezildi ve idari binada sözkonusu firma ile ilgili slayt gösterisi izlendi.
Akşam Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yemeğinde Konyalı gazeteciler ile bir araya gelen Vanlı Gazeteciler, yöresel yemeklerden tattı.
Üçüncü gün Selçuklu ilçesinde bulunan Yatağanlı Osmanağa tesislerinde kahvaltı yapan basın mensupları, daha sonra 80 Binde Devri Alem Parkı'nı dolaştı.
Bilim Merkezi gezisinin ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde öğle yemeği yenildi ve çay sohbeti edildi.
Gezi programının oldukça güzel geçtiğini belirten Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, 'Biz Konyalı gazeteciler bir ay önce Van'daydık. Orada güzel vakitler geçirdik. Şimdi ise kendilerini ağırladık. Olumsuz ön yargıların ortadan kalkması adına bu tür programların devam etmesini istiyoruz' dedi.
BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise Vanlı Gazetecileri Konya'da görmekten dolayı çok memnun olduklarını belirterek, konuk gazetecilere kendisine ait Aile Huzur ve Mutluluğu için 9 S adlı kitabını hediye etti.
Gezi programına katılan BYEGM Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan ise daha önce benzer programlar düzenlendiğini, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki gazetecilerin batıya, o bölgedeki gazetecilerin ise Doğu ve Güneydoğu'ya götürüldüğünü ifade etti.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen ise üç günlük gezinin Konya'yı gezip görmeye yetmediğini, ancak programın çok güzel geçtiğini söyledi.
Gezi programını tamamlayan gazeteciler hızlı trenle Ankara'ya, akşam ise Van'a hareket etti.


Bölge: Bişar Ulutaş