Vanlı esnafın fuar sevinci

Bu yıl Van'da 7.’si düzenlenen Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nda stant açan Vanlı esnaf, bu tür organizasyonlar yapılmasının önemine dikkat çekti.

VAN 12.11.2016 18:19:54 0
Vanlı esnafın fuar sevinci
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 7.’si düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarında, stant açan esnaf, fuara ilginin iyi olduğunu belirterek, dışarıdan gelen birçok sektör temsilcileriyle görüşüp, iş bağlantıları kurduklarını söylediler.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Vanlı firma temsilcileri, bölgede yaşanan olaylarda büyük sıkıntıya girdiklerini belirterek, bu süreçte benzer organizasyonların yapılmasının önemine vurgu yaptılar.

Kentte fuar organizasyonlarının devam etmesini talep eden katılımcı firma yetkililerinden Metin Elasan, fuarın kendileri için çok iyi olduğunu belirterek, “Böylesi etkinliklerin aktif bir şekilde yapılması gerekmektedir. Van için ve diğer firmaların birbirlerini tanımaları anlamında çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bu gibi aktivitelerin olması, Van için çok faydalı ve olumlu olacağına inanıyoruz. Bu fuar dışarıya açık bir fuar oldu. İzmir’den, Çanakkale’den, Konya’dan il turizm müdürlüklerince açılan stantlarımız var. Bu da bizim için çok olumlu oldu. Bu kapsamda iş görüşmelerimiz ve iş bağlantılarımız oldu. Buna benzer fuarların devam etmesini istiyoruz.” dedi.

“Süreçte bu tür organizasyonlar Van için çok değerlidir”

Bölgede devam eden çatışmalı ortamdan dolayı kötü bir süreçten geçtiklerini belirten Burhan Baran isimli esnaf da, süreçte bu tür organizasyonların yapılmasının kendileri için olumlu olduğunu dile getirerek, “Kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu kötü sürece rağmen bu tür önemli organizasyonların yapılması Van için çok değerlidir. Bizler bu tür organizasyonların devam etmesini diliyoruz. Özellikle Vanlı esnafın da bu tür organizasyonlara katkı sağlaması, bizim için daha faydalı olurdu. Fuar tanıtımı daha iyi yapılabilirdi. Fuar merkezi kent merkezine çok uzak. Bu anlamda insanları buraya çekmek için biraz daha tanıtım yapılması gerekiyordu ama buna rağmen iyi geçiyor.” diye konuştu.

Civan ailesi olarak fuara katıldıklarını söyleyen bir diğer esnaf ise fuar merkezine araç tahsis edilmediği için halk için ulaşımın sıkıntı olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sıkıntılı süreçte bu tür organizasyonların yapılmasını şehrimiz ve bölgemiz için değerli görüyoruz. Bu tür etkinliklerin sürekli düzenlemesini isteriz. Yaptığımız iş, açtığımız stantta yer alan ürünler yöremize ait. Dışarıdan gelen misafirlerimizden ve yerli halktan büyük ilgi görüyoruz. Ancak bu fuarda Van halkı yetersiz kaldı. Van Valiliği ile Van Belediyelerinin, fuar alanına halkı getirme konusunda, bir servis tahsis ettiğini görmedik.  Özel sektörler burada araç tahsis edip halkı merkezden fuar alanına getirip, götürüyor. Bu konuda büyük eksiklikler var.” şeklinde konuştu.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)