Vanlı doğasever aktivistlerden çağrı: “Arabadan in, bisiklete bin!”

Van’ın Erciş ilçesinden Muradiye Şelalesi’ne doğru bisiklet sürüşü gerçekleştiren aktivistler, doğayı tanımak ve spor yapmak için bisikletin önemine dikkat çekerek, vatandaşlara, “arabadan in bisiklete bin!” çağrısı yaptı. ?

VAN 23.10.2018 10:53:09 0
Vanlı doğasever aktivistlerden çağrı: “Arabadan in, bisiklete bin!”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Van’da, doğasever aktivistler tarafından Pazar günü, Erciş, Muradiye, Başkale ve Gevaş ilçelerini kapsayacak şekilde bisiklet sürüşü ve doğa yürüyüşü şeklinde üç anlamlı doğa sporu gerçekleştirildi.
 
 
BİSİKLET SÜRÜŞÜ
 
Doğa sporlarından biri bisiklet sürüşü şeklinde gerçekleşti.
Van’ın Erciş ilçesinde bir araya gelen Vangölü Aktivistleri Derneği, Erciş Doğa Sporları Topluluğu ile Erciş Bisikletperest Grubu üyelerinden oluşan kalabalık bir bisikletli grubu, Muradiye Şelalesi’ne bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.
“Arabadan in bisiklete bin” temasıyla yapılan etkinlikte aktivistler, aynı zamanda üzerlerine “Vangölü Mavi Kalsın” yazılı tişörtler giydi.
 
 
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 
 
Diğer iki etkinlik de yapılan doğa yürüyüşleri oldu.
Bu etkinliklerde de, Patika Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde “Yuva Köyü Doğa Yürüyüşü”, Vadi Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde de, “Başkale Vanadokya Peribacaları Doğa Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi.
Bu iki etkinliğe katılanlar, yöredeki güzelliklere ve doğal değerlere tanıklık etti.
 
 
ÖNEMLİ MESAJLAR
 
Yapılan etkinliklerde en güçlü mesajlar ise, Erciş-Muradiye Şelalesi bisiklet sürüşü etkinliğinde verildi.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, etkinliği, Van Gölü havzasının güzelliklerine pedal çevirerek şahit olmak ve bisiklet kullanımını özendirmek için düzenlediklerini söyledi. 
Etkinlikte, önemli mesajlar verdiklerini ifade eden Özel, “Biz bu etkinliğimizle, doğayı arabayla değil, bisikletle daha iyi tanıyabileceğimizi, hissedebileceğimizi, ayrıca spor yapabileceğimizi anlatmaya çalıştık. Temamız da buydu zaten, diğer yandan da giydiğimiz ‘Vangölü Mavi Kalsın’ tişörtleriyle de Van Gölü’ne dair özlemimizi ve umudumuzu aktardık. Mesajlarımızın yerine ulaştığını umut ediyoruz” dedi.
 
 
“KATILIM ARTIYOR”
 
Erciş-Muradiye arasında düzenledikleri etkinliğin üçüncü tur etkinlik olduğunu ifade eden Özel, şunları söyledi: 
“Tura katılım, her geçen gün daha da artıyor. Verdiğimiz mesajların yanı sıra bizim bir diğer amacımız da, Erciş’te bisiklet kullanımını gençlere özendirmektir. Sosyal anlamda aktiviteleri artırmaktır. Gençlerin kahve köşelerinde oturup duman solumalarının önüne geçmektir. Tabi aynı zamanda Van Gölü havzasındaki güzelliklerin tanıtılmasına da dikkat çekmektir. Bu etkinliklerimiz devam edecek.”
Özel Haber: Adil HARMANCI
Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi


               Vanlı doğasever aktivistlerden çağrı: “Arabadan in, bisiklete bin!”
istanbul jigolo