Vanlı Azad Türkiye Şampiyonu…

İstanbul’da 31.’si düzenlenen Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’na katılan Vanlı boksörlerden Azad Demirhan 52 kiloda şampiyon olarak altın madalyasının sahibi oldu.

VAN 20.09.2017 10:46:23 0
Vanlı Azad Türkiye Şampiyonu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye Boks Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda 12 ülkeden boksörlerin mücadele ettiği ve bu yıl 31.’si düzenlenen Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’na katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı Sporcularından Azad Demirhan dört gün boyunca mücadele eden ve genç erkekler kategorisinde rakip tanımayan Azad Demirhan başarısını 52 kiloda elde ettiği altın madalya ile taçlandırdı.

   Finale kadar rakipleri karşısında başarılı sonuçlar alan Vanlı boksör şampiyonluk maçında Bulgar rakibi ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça etkili bir oyun sergileyen Azad Demirhan, haklı bir galibiyet alarak kürsünün en üst basamağında altın madalyanın sahibi olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadı.

 

   İNANÇ’TAN, SPORCU VE HOCASINA TEŞEKKÜR…

   Bulgar rakibini 3-1 mağlup eden Vanlı boksör böylece başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Azad Demirhan'ı tebrik eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından bu yıl 31.’si düzenlenen Uluslar arası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda ilimiz adına gurur verici bir başarıya daha imza atan sporcumuz Azad Demirhan’ı ve antrenör Ayhan Öz’ü bir kez daha yürekten kutluyoruz. Sporcumuzun bu başarılara imza atması kolay değil, ama bunu başardığını bir kez daha gördük ve mutlu olduk. Buralara kolay gelinmiyor kendisi çok çalışkan bir sporcumuz, Yaklaşık 1 ay sonra ise Avrupa Şampiyonası var sporcumuz şimdi ise aynı tempo ve disiplin ile ona hazırlanmaya başlayacak. Kendisine ve antrenörümüze bundan sonraki katılacağı müsabakalarda da üstün başarılar diliyoruz. Ülkemiz adına bu güzel organizasyonlarda emeği geçen başta Türkiye Boks Federasyon Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

         Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ise başarının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’na bizler de ilimiz adına 3 sporcumuz ile katıldık. Federasyonlarımız tarafından bu müsabakaların olması hem bizler için hem sporcularımız içinde çok güzel. Farklı turnuvalarda yeteneklerimizi sergileyerek büyük başarılarla ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu ediyor. Farklı ülkelerden gelen sporcularımız ile çekişmeli müsabakalar sonucunda ilimize kazandırdığımız, Türkiye Şampiyonluğu bizleri gerçekten çok mutlu etti. Kazandığımız bu güzel derece ile bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan Azad Demirhan ve bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah sporcularımız ile bundan sonraki hedefimiz ise Avrupa Şampiyonası’nda da aynı başarılara imza atmaktır. Buradan son olarak bizlere ve boks takımımıza her zaman yakın ilgi ve alaka gösteren il müdürümüz Nevzat İnanç beye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.