Vanlı atletlerin başarısı sürüyor

Türkiye Atletizm Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve Adana Merkez Parkta 54 ilden toplam 416 sporcunun katılımı ile yapılan yarışmalara Vanlı atletler damga vurdu.

VAN 22.05.2015 17:21:18 0
Vanlı atletlerin başarısı sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Türkiye Atletizm Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve Türk Atletizminin tabana yayılmasını sağlayan Atletizmi Geliştirme Projesi Kros final yarışmaları Adana Merkez Parkta 54 ilden toplamda 416 sporcunun katılımı ile yapıldı. Atletizmi Geliştirme Projesi Kros final yarışmalarına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımı ise toplam13 sporcu ile katıldı.
Farklı kategorilerde yarışmalara katılan Vanlı sporcular Küçük ve Yıldız Erkekler kategorilerinde Takım Halinde Türkiye Birinciliğini elde ettiler. Ferdi olarak Yıldız Erkekler kategorisinde yarışmalara katılan Van'lı sporculardan Ömer Amaçtan Türkiye Birincisi, Muharrem Bilir Türkiye Üçüncüsü olurken Küçük Kızlar kategorisinde ise Zeynep Bayçınar da Türkiye Birincisi oldu.
Yarışmalar sonunda açıklama yapan Atletizm Antrenörü Hadi Önay "Öncelikle Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından Ülkemizde Atletizmin tabana yayılmasını sağlamak amacı ile hayata geçirilen ve farklı bölgelerinde birçok sporcunun katılım sağladığı atletizm yarışmalarında bizler de, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı olarak 13 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımız Küçük ve Yıldız Erkekler kategorilerinde Takım Halinde Türkiye Birinciliği, Ferdi olarak Yıldız Erkekler kategorisinde yarışmalara katılan sporcularımızdan Ömer Amaçtan Türkiye Birincisi, Muharrem Bilir Türkiye Üçüncüsü, Küçük Kızlar kategorisinde ise Zeynep Bayçınar sporcumuz Türkiye Birincisi oldu. Buradan farklı kategorilerde dereceye girerek Türkiye Birinciliği ve Üçüncülüğü elde eden sporcularımızı tebrik ediyor. Kendilerine bundan sonraki yarışmalarında başarılar diliyor; Bu yarışmalara ilimiz adına katılan diğer atletizm antrenörlerimizden Enes Kazan, Nurettin Bilir ve Halil Önay arkadaşlarımızı da çok teşekkür ediyorum." dedi.  

Bölge Gazetesi Haber Merkezi