Vanlı atletler şampiyon olmayı başardı

Türkiye Atletizm Federasyonu 2016 faaliyet programında yer alan ve Kastamonu’da, 431 atletizmcinin yarıştığı, Atletizmi Geliştirme Projesi Türkiye Finali Yarışmalarına katılan, Vanlı atletizmciler 2 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikin

VAN 28.04.2016 18:38:07 0
Vanlı atletler şampiyon olmayı başardı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Türkiye Atletizm Federasyonu 2016 faaliyet programında yer alan ve Kastamonu’da 55 ilden 431 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, Atletizmi Geliştirme Projesi Türkiye Finali Yarışmalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımı sporcuları başarıyla döndü. 
     Zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonunda 1500 mt küçük erkekler kategorisinde Muharrem Bilir, 2000 mt yıldız kızlar kategorisinde ise Zeynep Bayçınar Türkiye Şampiyonu oldu.
      Öte yandan, 2000 mt yıldız erkekler kategorisinde Abdulbaki Enterili Türkiye İkincisi, 2000 mt yıldızlar kategorisinde Abdullah Dağ Türkiye Üçüncülüğü elde etti. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm erkek takımı sporcuları yıldız erkekler kategorisinde ise takım halinde, Türkiye İkincisi oldu.
      Yarışmalar sonunda açıklama yapan Atletizm Antrenörü Nurettin Bilir, “Öncelikle Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından Ülkemizde Atletizmin tabana yayılmasını sağlamak amacı ile hayata geçirilen ve farklı bölgelerinde birçok sporcunun katılım sağladığı atletizm yarışmalarında bizlerde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı olarak 12 sporcu ile katıldık. Sporcularımızdan Muharrem Bilir 1500 mt küçük erkekler kategorisinde, Zeynep Bayçınar ise 2000 mt yıldız kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldular. 2000 mt Yıldız Erkekler kategorisinde sporcumuz Abdulbaki Enterili Türkiye İkincisi, 2000 mt yıldızlar kategorisinde bir diğer sporcumuz Abdullah Dağ Türkiye Üçüncüsü oldu. Erkek sporcularımız yıldız erkekler kategorisinde ise ilimize takım halinde Türkiye İkinciliği kazandırdılar. İlimiz adına kazandıkları başarılarından dolayı bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine bundan sonraki yarışmalarında başarılar diliyoruz. Bu yarışmalara katılmamızda başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi