VANLI ATLETLER HIRVATİSTAN’DA BAŞARIYA İMZA ATTILAR

Türkiye Atletizm Federasyonu 2015 Faaliyet programında yer alan ve Hırvatistan'ın Zergep kentinde yapılan Balkan Kros Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Vanlı atletizmciler, büyük bir başarıya daha imza attı.

VAN 25.11.2015 16:59:09 0
VANLI ATLETLER HIRVATİSTAN’DA BAŞARIYA İMZA ATTILAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın Atletizm branşındaki başarılı sporcularından Şeref Dirli,Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Hırvatistan'ın Zergep kentinde yapılan Balkan Kros Şampiyonasında10 km. Büyük Erkekler kategorisinde Balkan İkincisi olurken bir diğer sporcumuz Suat Karabulak ise 8 km 23 Yaş Altı Erkekler kategorisinde Balkan üçüncüsü oldu. Vanlı atletizmcilerin bu başarıları ise Van'ın gurur vesilesi oldu.


En son Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Kocaeli´nde düzenlenen Kulüpler Kros Ligi 2.Kademesi ve Gençler Balkan Şampiyonası seçmelerine katılan Van’lı Atlet Şeref Dirli 10 bin metre Büyük Erkekler Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayıp Balkan Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştı. 

21 Kasım 2015 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb´de düzenlenen Balkan Şampiyonasında spor kariyerine bir başarı daha ekleyerek 10 km. Büyük Erkekler kategorisinde Balkan İkincisi olurken, başarısına bir başarı daha ekleyen bir diğer Van’lı Atlet Suat Karabulak ise 8 km 23 Yaş Altı Erkekler Kategorisinde Balkan üçüncüsü oldu.

İLİMİZİN ADINI HER YARIŞMADA DUYURDULAR
Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;“ Ülkemiz ve ilimiz adına katıldığımız birçok yarışmalarda kazandığımız başarılara bir yenisini de Hırvatistan'ın Zergep kentinde eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Atletizm Federasyonumuz tarafından Hırvatistan'ın Zergep kentinde düzenlenen Balkan Kros Şampiyonasına iki sporcumuz ile katıldık. Van’lı sporcularımızdan Şeref Dirli 10 km. Büyük Erkekler kategorisinde Balkan ikincisi, diğer sporcumuz Suat Karabulak ise 8 km. 23 Yaş Altı Erkeklerde Balkan Üçüncüsü oldu. İlimizin adını her yarışmada en güzel başarılarla duyuran ve aldıkları derecelerinden ötürü sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, başta il müdürümüz Nevzat İnanç bey ve emeği geçen tüm büyüklerimize atletizm branşına göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalardan dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

DAHA ÖNCE DE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATMIŞTILAR
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı açıklamada, “İlimiz Sporcuları olan Şeref Dirli ve Suat Karabulak aldıkları Türkiye ve Uluslararası dereceleri ile kendilerini bir kez daha ispatlamışlardır. Daha önce de büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıran sporcularımız şimdi ise Balkan Kros Şampiyonasında farklı kategorilerde Balkan İkincisi ve Üçüncüsü olarak kariyerlerine bir başarı daha ekleyerek Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Sporcularımız gerek ahlaken gerek çalışkanlıklarıyla diğer sporcularımıza güzel bir rol modeli oluyorlar. Sporcularımızı yetiştiren Milli Atletizm Antrenörümüz Hüseyin Esen’i ve her zaman sporcularımızı destekleyen ailelerine de teşekkür ediyoruz” dedi.


Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ